StoryEditor
Ostalosedma u nizu

Slavljenica Sandra Perković: Spremala sam se za Olimpijske igre, moje misli su bile okrenute prema Tokiju i obrani zlata

Piše Hina
15. rujna 2020. - 23:30

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković ostvarila je sedmu pobjedu u nizu i ukupno devetu na atletskom mitingu u Zagrebu s hicem od 64.67 metara.

Dvostruka olimpijska pobjednica i aktualna europska prvakinja je pobjednički hitac u svom prvom nastupu ovoga ljeta bacila u drugoj seriji.

Natjecanje je otvorila s 63.20 metara, u drugoj je imala 64.67,u trećoj 62.19, a potom je ubilježila prijestupe u četvrtoj seriji i petoj seriji, da bi u zadnjoj bacila 61.20.

Drugo mjesto osvojila je Francuskinja Melina Robert-Michon sa 60.65, dok je treća bila druga hrvatska predstavnica Marija Tolj (59.56). 

Sandra je priželjkivala da će 70. Hanžekovićev memorijal obilježiti hicem preko 70 metara, no to u ovoj situaciji nije bilo realmo očekivati.

- Zadovoljna sam svojom devetom pobjedom na Hanžeku, sretna sam što se atletika vraća na stadione, da ova negativna sezona završila pozitivno u mom rodnom gradu - kazala je najbolja hrvatska atletičarka.

Prvu pobjedu Sandra je na stadionu Mladosti uz Savu ostvarila 2010. godine, a potom je počela njezina sjajna serija.

- Žao mi je što nisu bile pune tribine, bilo je to pomalo tužno. Navikla sam da kada uđem u krug svi vrište, no znamo kakva je situacija, nažalost ova korona nam je svima napravila štete - kazala je dodavši: - Nadam se da će iduće godine tribine ponovo biti pune i da ćemo svi uživati kako treba.

Jedini nastup ove godine Sandra je imala na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske u Split gdje je bacila 65.93 što je i dalje drugi rezultat ove sezone u svijetu. 

Najbolji rezultat ove sezone u svijetu drži Amerikanka Valerie Allman koja je 1. kolovoza u američkom Rathdrumu bacila 70.15

- Bio je to jako teško psihički izdržati. Spremala sam se za olimpijske igre, moje misli su bile okrenute prema Tokiju i obrani zlata. Radili smo, pa smo bili u lockdownu, pa smo opet radili. Bez obira što sam psihički jaka, nije to bilo lako. Sretna sam to sam se nakon tolike pauze vratila natjecanjima - zaključila je rekorderka Hanžeka sa 70.83 iz 2017. godine. 

Perković se osvrnula i na tretman ženskog diska i činjenicu da je izbačen iz Dijamantne lige.

- Ne sviđa mi se sustav da su počeli izbacivati pojedine discipline iz Dijamantne lige. Nije u pitanju samo ženski disk, već i druge discipline. Trebalo bi se jednako tretirati sve sportaše - poručila je.

item - id = 1044674
related id = 0 -> 1126108
related id = 1 -> 1124172
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2021 09:15