StoryEditor
OstaloBit će strogo

Šefica UKAD-a odlučna u borbi s prevarantima: Nastavljamo s kontrolama, uvijek će postojati dio sportaša koji će se htjeti dopingirati

Piše Hina
31. ožujka 2020. - 14:28
AFP/Franck Fife

Nastavit ćemo kontrolirati sportaše koji misle da se mogu dopingirati iskorištavajući činjenicu da je zbog pandemije koronavirusa smanjen broja kontrola, upozorila je direktorica Britanske antidopinške agencije (UKAD) Nicola Sapstead. 

- Uvijek će postojati jedan dio sportaša koji će se htjeti dopingirati - priznala je Sapstead za BBC.

Međutim, "bez obzira na sadašnju situaciju, kada misle da su izvan radara ili u bilo kojem drugom trenutku, moja poruka je vrlo jasna - nastavit ćemo kontrolirati sve informacije vezane za njih", dodala je. 

- Nastavit ćemo kontrolirati mjesta gdje žive, nastavit ćemo nadzirati sve informacije kojima raspolažemo poput bioloških putovnica sportaša - rekla je Sapstead, koja je na čelu UKAD-a od 2015. i dodaje:

- Sve to će nam pomoći da stvorimo ideju što bi sportaš mogao raditi tijekom ovog razdoblja.

Neke zemlje, poput Rusije i Kanade, potpuno su prestale provoditi antidopinška testiranja. Međutim, Sapstead je upozorila sve one sportaše, koji razmišljaju da se dopingiraju i njihovu okolinu koja bi im pomogla u tome u ovom trenutku, da im ograničenje ili ukidanje kontrole neće ići na ruku.

- Ako se misle izvući, jako se varaju. I u trenutku kada antidopinška tijela ponovo počnu s intenziviranjem kontrola, mi ćemo goniti sve koji su se pokušali dopingirati - naglasila je, dodajući da, iako UKAD još uvijek provodi testiranja, to je ipak otežano s obzirom na prekinuta natjecanja u svim sportovima.

#DOPING

Izdvojeno

03. lipanj 2020 19:24