StoryEditor

ŠAMPIONKA Splićanka Ana Bajić: Uskoro slijedi Svjetsko prvenstvo u tajlandskom boksu

Piše PSD.
5. svibnja 2011. - 10:06
Gotovo neprimjetno vratila se hrvatska reprezentacija u tajlandskom boksu sa europskog prvenstva iz turske Antalye gdje su dvije dame došle do medalje zlatno sjaja. Prve u ovom sportu, a tajlandski boks se smatra jednom od najtežih disciplina borilačkih vještina.

Splićanka Ana Bajić je bila malo brža od Marije Miholčević, njoj je pripala titula "prve".
- Za ovo natjecanje sam se spremala intezivno dva-tri mjeseca, nije lako jer se bavim boksom, kick-boksom i thaijem, pa se treba prilagođavati prema načinu borbe – kaže Ana.

Domaća natjecateljica kada je na vaganju upoznala konkurentice našu Anu Bajić i Ruskinju Annu Melikovu vrlo brzo je odustala od borbi. Uz sve to Ruskinje (ali i i ostali iz tog nekadašnjeg sovjetskog bloka) važe za izuzetne favoritkinje.
- Do sada s njima nikako izaći na kraj. Prije početka borbe sam se samo pitala "zašto opet Ruskinja". No što se dvoboj više bližio to sam bila i odlučnija da jedna od tih mora pasti. Imam te cure na "picku", jake su dominantne. A nakon pobjede, dvostruko slavlje, bila sam oduševljena, željela sve izgrliti i izljubiti. Posebno sam zahvalna mom klubu, trenerima Dariju Jurišiću i Miloradu Velemiru koji su me cijelo vrijeme vodili i bili uz mene

Kakvi su europskoj prvakinji planovi za dalje?
- Neće biti puno odmora, uskoro slijedi Svjetsko prvenstvo u tajlandskom boksu u Uzbekistanu, potom Svjetsko prvenstvo u low kicku u Makedoniji, treba se dobro pripremiti i opravdati ovaj rezultat. Vjerujem da mogu i vjerujem da ću u tome uspjeti – zaključila je Ana Bajić.

R. RADICA
#ANABAJIĆ

Izdvojeno

30. svibanj 2020 10:53