StoryEditor
Ostalooptimisti

S Hannoverom u Splitu stižu i dvojica Splićana: 'Jadran je dobar, ali mi imamo dulju klupu, iskusniji smo i u boljoj formi'

4. prosinca 2018. - 16:50

S Hannoverom na noge Jadranu stižu i dvojica Splićana – Marin Ban i Ante Ćorušić. 

Obojica su nekad igrali u Mornar Brodospasu. Njemački prvak ujedno je i domaćin Final 8 Lige prvaka, što znači da ima osiguran nastup, no želi pokazati da i rezultatima u bazenu zaslužuje biti na završnom turniru. Nijemci su remizirali s Mladosti i Olympiacosom te minimalno izgubili od Sport Managementa.

- U Zagrebu smo vodili 11:9 i primili gol sa zvukom sirene, protiv Olympiacosa smo vodili 7:4, a protiv Verone 7:4 i 8:5. Nije loše izgledalo, ali moramo napokon pobijediti – javio nam se Ban (32) iz Frankfurta gdje je s ostatkom momčadi čekao let za Split.

Tko je večeras favorit?

- Jadran je dobar, ali nama ide blaga prednost. Imamo dulju klupu, iskusniji smo i u boljoj formi.

Što će biti ključ?

- Moramo im zatvoriti kontru jer nam je najveći problem tranzicija. Dobro je za nas što im nema Krapića i Kovačića.

A ostali jadranaši?

- Kunac, Šetka i Visković igraju dobro, mali Delić... Obiteljski sam prijatelj sa Šetkom i Kovačićem i radujem se što ću ih opet vidjeti. Prvi put u ove četiri godine igram u Splitu i vidim da bude lijepa organizacija.

Ban je u Hannoveru već četvrtu sezonu, s njim su supruga i dvoje djece, ali mu ipak nedostaje dom.

- Sa sportske strane sam zadovoljan,  ali kćer mi puni šestu godinu i želim je upisati u splitsku osnovnu školu. U Njemačkoj je stil života posve drukčiji, a nema ni puno sadržaja za djecu. Blizu sam povratka kući.

Izdvojeno

14. srpanj 2020 10:22