StoryEditor
Ostalonakon 23 godine posta

Prvaci iz dišpeta: iako ih je u borbi za titulu zatekla vijest kako nisu dobili licencu, igrači Junaka nisu posustali

Piše Mišo Gulić
23. lipnja 2019. - 11:09

Najviše prašine u Sinju ove godine ipak je podignuo Nogometni klub Junak.

Valja se sjetiti onog ludog jesenskog starta u prvenstvo, onih osam pobjeda u nizu, rušenju rekorda i prepunih tribina pa potom i jesenskog naslova. Na obzoru se tako ukazao naslov prvaka kojem se sinjski nogometni fanatici nisu veselili duge 23 godine, sanjala se i Druga liga i sve je bilo spremno za veliku proljetnu borbu. 

Ali, nešto lošija forma, malo nesreće i prednost se otopila, konkurencija je sustigla i prestigla Junak, da bi u trenutku kada je padala odluka o naslovu prvaka stigla vijest iz Zagreba - Junak nema licencu za Drugu ligu!

Šok, tuga i nevjerica zavladali su ulicama Sinja, padale su grube riječi, tražili su se odgovorni i u tom cijelom ludilu i razočarenju, igrači Junaka su se pregrupirali i na kraju u drami osvojili naslov prvaka. 

Vol na ražnju

Uz to su i skupljali donacije, razapeli se na sve strane te počastili svoje navijače pečenim volom i stotinama litara svih vrsta pića.

- Bila je ovo sezona za pamćenje. Neke stvari pamtimo po dobrom, neke baš i ne. Ali, nitko nam ne može uzeti naslov prvaka, tu sreću i veselje za koje sve zasluge idu igračima. Oni su ginuli na terenu za to, oni su izdržali sve udarce i neopisiva je sreća što sam im bio na čelu - kazao nam je trener Junaka Stipe Grčić. 

No, koliko god on skroman bio, mi to nećemo biti i reći ćemo jasno da je upravo on među najzaslužnijima. On je stvorio koheziju, on je neke igrače preporodio i on ih je znao voditi u pobjede i vratiti iz nokauta. Usadio im je karakter, onaj pobjednika.

Iskustvo i mladost. Domaći momci i kvaliteta sa strane. Svi kao jedan. To je bio ključ ovogodišnjeg uspjeha Junaka. Kapetan Teo Vardić, Jakov Marunica, Stipe Barać i Andrija Bandalo bili su lideri na terenu, pravi mentori mladim snagama među kojima valja istaknuti Matea Baraća i Petra Boticu.

Ima njih još, nije to sve, prije svih treba podcrtati prvo junačko ime ove sezone Petra Bašića Šišku, a zatim i Lea Andrića koji je odradio sezonu karijere. 

Nisu postali drugoligaši, zakazale su kancelarije, ali ostat će upisani u povijesne knjige.

Izdvojeno

13. kolovoz 2020 18:42