StoryEditor
Ostalooproštaj

Preminuo predsjednik Europske atletske federacije Svein Arne Hansen: Bio je veliki vođa, vizionar našeg sporta

Piše Hina
23. lipnja 2020. - 18:57
Ben Stansall/AFP

 U Oslu je u 74. godini preminuo predsjednik Europske atletske federacije (EA) Norvežanin Svein Arne Hansen. Hansen je 15. ožujka ove godine doživio višestruki moždani udar od kojeg se nažalost, nije uspio oporaviti.

Za predsjednika Europske atletike prvi je put izabran 2015. godine, a prošle godine je ponovno izabran na tu dužnost. Hansen je poznati atletski djelatnik, između ostalog bio je i predsjednik Norveškog atletskog saveza, a niz godina bio je direktor poznatog mitinga u Oslu Bislett Games.

- Bio je veliki vođa, vizionar našeg sporta i karizmatična osoba unutar atletske obitelji. Bio je izuzetno voljen od ljudi koji su ga dobro poznavali, a iznad svega bio je prijatelj atletičarima. Izgubili smo velikog čovjeka - kazao je privremeni predsjednik Dobromir Karamarinov.

Predsjednik Svjetske atletike Sebastian Coe, koji se nekoliko puta natjecao na čuvenim Bislettovim igrama, biranim se riječima oprostio od prijatelja.

- Poznajemo se već 43 godine. Sven mi je pružio prvu veliku međunarodnu priliku na Bislettovim igrama u Oslu. Unio je profesionalizam u naše sastanke i bio je predvodnik globalizacije našeg sporta - naglasio je Coe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. rujan 2020 10:39