StoryEditorOCM
Ostalototalni kaos

Predsjednik Torcide drastično kažnjen zbog hvatanja za međunožje pred Boysima usred Zagreba

Piše SPORT SD
24. ožujka 2023. - 15:07

U sklopu 15. kola Supersport HMNL-a Torcida je gostovala kod Futsal Dinama.

Susret su obilježile provokacije domaće navijačke skupine BBB-a koji su vrijeđali gostujuću momčad te bacali razne predmete na teren, a i reakcija Torcidinog predsjednika Marija Grubića - Kule koji je na provokacije nesportski odgovorio, primio se za međunožje te podignuo dres Torcide prema BBB-ima.

Sve je na kraju rezultiralo time da je osiguranje Grubića trebalo odvesti u svlačionicu.

Sada su izrečene kazne za oba kluba i za predsjednika MNK Torcide.

Grubić je dobio tromjesećnu suspenziju, a MNK Torcida je kažnjena s 500 eura. Futsal Dinamo je kažnjen s 1827 eura zbog propusta u organizaciji.

Odluku disciplinskog suca 1. HMNL Branka Bolanče prenosimo u cijelosti:

"Marijo Grubić (predstavnik kluba) MNK „Torcida“ Split, kriv je, zbog toga što se na utakmici SuperSport Prve HMNL, odigrane dana 12. 03. 2023. godine u Zagrebu, između MNK „Futsal Dinamo“ i MNK „Torcida“, u 39. minuti utakmice nesportski ponašao pokretima i gestama prema navijačima suparničke momčadi primajući se za svoje međunožje i pokazujući više puta srednji prst zbog čega je bio isključen i udaljen s terena za igru, čime je počinio prekršaj nesportskog ponašanja prema gledateljima iz članka 52. Disciplinskog pravilnika HNS-a, kažnjivo po istom članku Disciplinskog pravilnika HNS-a, te mu se izriče disciplinska kazna zabrane obavljanja funkcija tri mjeseca uz obligatornu primjenu odredbi stavka 3. članka 25. Disciplinskog pravilnika HNS-a, a kazna obuhvaća i zabranu ulaska u svlačionicu ili pristupa klupi za rezervne igrače i zabranu ulaska u svečanu (glavnu) ložu dvorane.

Kazna teče od 13. ožujka 2023. godine."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 18:37