StoryEditor
Ostalodeset velikih pobjeda

Poslao svima jasnu poruku: Ne odustajem od olimpijskog zlata, želim postati najbolji hrvatski boksač svih vremena

Piše Predrag Žukina /JL
10. prosinca 2019. - 10:02

Letom iz Rijada preko Frankfurta u Hrvatsku se vratio Filip Hrgović nakon desete jubilarne profi pobjede

- Nema odmora, niti dana. Već sutra počinjem trenirati na bazičnim stvarima za sljedeću borbu koja je najvjerojatnije na rasporedu krajem veljače u Londonu. Ništa još ne znam, trebam tek sjesti s menadžerom i promotorom i onda ćemo znati detalje. Tko je sljedeći suparnik, neizvjesno je, ali Filip želi.

- Chisoru! Povjetkina...neko veliko ime. Chisora bi mi bio jako dobar test za potvrdu od kojeg sam materijala napravljen. Ne možeš biti prvak ako ne pobijediš njega, svi su ga šampioni pobijedili - našalio se Hrgović.

Najvažnija stavka Hrgovićeve priče su neprežaljene olimpijske igre i olimpijsko zlato o kojem sanja:

- To je moj san otkad sam u boksu. Znam da se svima čini da se nemoguće vratiti u taj ritam, opet se pripremati za borbe u tri runde. No, mene ne zovu bez razloga životinjom, “beštijom” kako je to netko napisao. Spreman sam za sve, odreći ću se odmora i tog komfora nakon nekog profi meča da bih se spremio za OI. Želim ispisati povijest i postati najbolji hrvatski boksač svih vremena. U stanju sam sve staviti na kocku da ostvarim taj svoj san.

Kako je Hrgović doživio glavnu predstavu u Diriyahu i sraz Joshue i Ruiza?

- Uz ring sam bio od prve do zadnje runde, odboksao je Joshua taktički savršeno. Popravio je rad nogu, kao da je u tri mjeseca naučio boksati jer je prije bio jako krut, robotiziran. Mislim da se ipak malo podcijenio i dao Ruizu veći respekt pa nije previše riskirao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. rujan 2020 16:29