StoryEditor
OstaloOPORAVAK

Pogledajte kako izgleda Ana Đerek nakon pada: Sjetila sam se Rija, ali ne i treninga

27. travnja 2018. - 16:04

Konačno dobre vijesti, Ana Đerek, splitska gimnastičarka, olimpijka, bit će dobro.

Priča o njezinoj velikoj nesreći na treningu u ponedjeljak uvečer, pad, gubitak pamćenja, obišla je hrvatsku javnost brzinom munje, no sada je Ana kući, odmara i čini se kako će s njom biti sve u redu.

Ujutro nakon nesreće, dok je Ana ležala u bolničkom krevetu splitske bolnice, nije se mogla sjetiti niti da je nastupila na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. 

Sjeća li se sada?

– Daaaa. Sjetila sam se Rija – rekla nam je Ana s osmjehom na licu.

Šteta bi bila zaboraviti tako veliki trenutak u karijeri?

– Da, svakako – nasmijala se Ana.

Liječnici su je pustiti iz bolnice, potpisali otpusno pismo i sada je na kućnoj njezi. Njezina majka, otac i ostali članovi obitelji skrbe o našoj vrhunskoj sportašici. Najbitnije je da se što manje napreže, da se odmara...

Nesreća se dogodila prilikom preskoka, vrhunski sport je uvijek donekle rizičan, a još kada se radi u neadekvatnim uvjetima...

Dvorana u Poljudu pretijesna je za Anin zalet. Možda bi se dogodilo i inače, tko zna, ali činjenica je da dvorana nije adekvatna.

Čega se Ana prisjeća s tog nesretnog treninga?

– Ničega – rekla nam je kao iz topa naša olimpijka.

Baš ničega?

– Prvo čega se sjećam je da sam se probudila u krevetu u bolničkoj sobi – kazala nam je Ana.

Što se dogodilo kada si se probudila, tko je bio pored tebe?

– Bili su tu moji roditelji, rodbina, prijatelji... Svi su došli i svi su bili jako zabrinuti. Željeli su se uvjeriti da će mi biti dobro.

Kako si se ti osjećala u tim trenucima?

– Dosta se stvari nisam mogla sjetiti. Ponavljala sam neka pitanja nekoliko puta uzastopce, nisam se mogla koncentrirati. 

Što su liječnici rekli?

– Obavila sam sve potrebne preglede, snimke... Trebalo bi sve sa mnom sada biti u redu. Rekli su mi da je normalno da ću u budućnosti imati neke rupe u sjećanju. Isto tako slomljena mi je jagodična kost i normalno je da ću idućih dana imati neka krvarenja u tom području. Glava me boli, ali proći će, uvjerena sam – kazala nam je hrabra Ana.

Kad ćeš na nove preglede?

– Za nekih pet-šest dana ću na kontrolu. 

Možeš li objasniti ljudima koji nisu duboko u gimnastici koliko je problem to što je dvorana tijesna, što nemaš dovoljno mjesta
za pravi zalet?

– Ajme, ne bih o tome... – promijenio se Anin glas. 

Inzistirali smo, ali...

– Ovakve se stvari događaju o sportu, ne želim govoriti o uvjetima, oni su takvi kakvi su. Sve je to za sportaša – kazala je Ana ne želeći svoj pad “svaljivati” ni na koga.

Zbog ozljede će propustiti nekoliko natjecanja planiranih u bližoj budućnosti među kojima je i Svjetski kup u Osijeku. A za njega se žestoko pripremala. No, sudbina je htjela drukčije. Ana će odmarati, čekati da bude spremna za nove treninge, nove izazove. Samo da se potpuno oporavi, a prema sadašnjim pokazateljima, pregledima, čini se da će s našom olimpijkom biti sve u redu.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

07. ožujak 2021 00:19