StoryEditor
Ostalokraljica sportova

Početak će biti sredinom kolovoza: otkazano i finale Dijamantne lige, 11 natjecanja ostaje u revidiranom kalendaru

Piše Hina
12. svibnja 2020. - 16:49
Boris Horvat/AFP Ilustracija

Nedugo nakon što je objavljena vijest o otkazivanju mitinga Dijamantne lige u Londonu, istu odluku objavili su i organizatori finala ovog natjecanja, koje je od 9. do 11. rujna trebalo biti održano u Zurichu, a predstavljen je i revidirani kalendar sa 11, umjesto 15 natjecanja.

U Švicarskoj je na snazi zabrana masovnih događaja do kraja kolovoza te bi se, u teoriji, trodnevna natjecanja (9. - 11. rujna) na dvije gradske lokacije i legendarnom Letzigrund stadionu u Zuerichu mogla održati. No, organizatori misle da to nije moguće s obzirom na globalno stanje vezano za pandemiju izazvanu širenjem koronavirusa.

- Naravno da nam je žao što moramo otkazati finalno natjecanje - izjavio je sudirektor mitinga Christoph Joho.

Bude li situacija ponovno normalizirana, Zuerich bi trebao biti domaćinom finala Dijamantne lige 2021. i 2022.

Organizatori Dijamantne lige u utorak su objavili i revidirani kalendar natjecanja u kojem se, umjesto prvotno planiranih 15, nalazi 11 mitinga, a sezona bi trebala započeti 14. kolovoza u Monte Carlu. Prema originalnom rasporedu taj je miting trebao biti održan 10. srpnja.

Nakon toga bi uslijedila natjecanja u britanskom Gatesheadu (16. kolovoza), Stockholmu (23. kolovoza), Lausannei (2. rujna) i Bruxellesu (4. rujna). Pariz bi trebao biti domaćin 6. rujna, ali to još nije potvrđeno. Odgođeni miting u Rimu bi trebao biti održan 17. rujna, u Šangaju 19. rujna, dok bi u listopadu bila tri natjecanja: u američkom Eugeneu (4.10.), u Dohi (9.10.) i u još neobjavljenom kineskom gradu (17.10.).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2021 07:42