Ostalobravo, djevojke!

Ostavile sjajan dojam: Splićanke se od Lige prvakinja oprostile visokom pobjedom

Piše Vedran Babić

S povijesnom prvom pobjedom u Europi nogometašice Splita vraćaju se s kvalifikacijskog turnira Lige prvaka u ukrajinskom Harkivu. Nakon što su izgubile od domaćina Žitlobuda-1 3:2 i Minska 2:1, hrvatske su prvakinje u završnom susretu sa 7:2 nadigrale autsajdera skupine Bettembourg iz Luksemburga. Tri je pogotka postigla Ana Dujmović, dva Tea Pedić i po jedan Andreja Valušek i Sonia O'Neill, dok je Nina Predanič čak četiri puta asistirala.

Razlika u kvaliteti bila je jasna od prve minute. Nikakve neizvjesnosti nije bilo jer je Split već poslije pola sata vodio 4:0. Međutim, nekoliko nesmotrenih reakcija splitske ekipe omogućilo je Luksemburžankama prve golove na turniru, nakon što su prva dva susreta izgubile ukupnom gol-razlikom 0:18. Što se trenera Božidara Miletića i Splita tiče, mogu biti zadovoljni prikazanim u Harkivu. Pokazali su da nisu zalutali u ovo natjecanje, a da je skupina bila nešto lakša, sigurno bi bili bliže prolasku u sljedeći krug.

U drugom susretu trećeg kola skupine Minsk je s 2:0 svladao Žitlobud-1 čime je osvojio prvo mjesto i ulazak u glavnu fazu Lige prvaka. 

SPLIT – BETTEMBOURG 7:2 (5:2)

Harkiv, pomoćno igralište Metalista. Liga prvaka, 3. kolo kvalifikacija skupine 4.
Sutkinja: Michalina Diakow (Poljska)

Strijelkinje: 1:0 Pedić (7.), 2:0 Dujmović (21.), 3:0 O'Neill (28.), 4:0 Dujmović (30.), 4:1 K. Thill (33.), 5:1 Pedić (37.), 5:2 K. Thill (43.), 6:2 Valušek (57.), 7:2 Dujmović (64.)

Žuti karton: Ruiz Rojas (Bettembourg)

Igračica utakmice: Ana Dujmović (Split)

SPLIT: Mišetić, Pedić (od 46. Varda), Bošnjak, Smiljković, Bukač, Horvat, Valušek (od 69. Dulčić), O'Neill, Predanič, Tabain (od 46. Pezelj), Dujmović

BETTEMBOURG: Krier, Witry, Correia Mascarenhas, Aniset, Albrand, Pizzimenti, Besch (od 66. Ney), Musselek, Ruiz Rojas (od 61. Garcia), H. Thill (od 46. Correia), K. Thill

#ŽNK SPLIT