StoryEditor

Ostajemo li po strani ili ...

Piše PSD.
13. ožujka 2008. - 09:54

Hoće li današnje zasjedanje Upravnog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza donijeti jedan od većih, ako ne i najveći presedan u domaćem sportu?

Hoće li strani suci po prvi puta otkada je Hrvatske dijeliti pravdu domaćim sportašima? Kako stvari stoje, a šanse za ikakvu promjenu samo počivaju u domeni debele teorije, odluka je donesena, a UO je treba samo i službeno potvrditi. Dakle, vrlo je velika vjerojatnost kako će talijanski arbitri suditi doigravanje za prvaka lige svjetskih šampiona. Pobornika i protivnika projekta ima na svakoj strani bazena. Što će hrvatski suci onda raditi, zapitat će se svatko. Idejni kreatori, na čelu s predsjednikom HVS-a, Pericom Bukićem uporno naglašavaju ključnu riječ - reciprocitet.

Dakle, talijanski suci nama, a naši idu preko Jadrana suditi utakmice velikih klubova kao što su Posillipo ili Pro Recco. Prekomorski susjedi su oduševljeni idejom, iako je i kod njih bilo otpora. Od hrvatskih sudaca jedino je javno ustao splitski vaterpolski arbitar Tiho Lovrić, ostali s time nemaju problema, ili ne žele išta govoriti o tome.

Udruga sudaca galami, ali ne mogu ništa budući da su pod ingerencijom Saveza... Kako god bilo, u domaćim bazenima nikada nije bilo manje dosadno

#HVS

Izdvojeno

09. srpanj 2020 11:45