StoryEditor
Ostaloždrijeb u nyonu

Omišani će danas doznati protivnika u preliminarnoj rundi Lige prvaka: ‘Favoriti smo, a jedina želja je da igramo doma’

27. listopada 2020. - 07:34
Jakov Prkić/Cropix

Iako se očekivalo kako će prvak Hrvatske u futsalu natjecanje započeti u Glavnoj rundi, izmijenjeni format zbog pandemije Covida-19 smjestio ga je u početnu fazu.

No, dobra je vijest za Olmissum ta što, iako je debitant u Ligi prvaka, neće imati koeficijent nula, već je preuzeo državni koeficijent pa je u ždrijebu postavljen za nositelja. U ovoj je rundi 46 momčadi, a pobjednici idu u Glavnu rundu gdje ih u šesnaestini finala čeka devet najbolje rangiranih klubova Starog kontinenta.

Umjesto igranja po skupinama te Final Fourom za kraj, igrat će se jedna utakmica na ispadanje sve do završnog turnira na kojem će umjesto četiri nastupiti osam momčadi. To znači manje utakmica, manje putovanja, manje kontakata... Sve s ciljem smanjenja rizika zaraze. Sve se utakmice do daljnjega igraju bez prisustva gledatelja

UEFA je odredila podskupine u ždrijebu kako bi osigurala ili svela na minimum restrikcije među potencijalnim suparnicima. U svakoj je grupi jednak broj nositelja (Pot A) i nenositelja (Pot B), a Olmissum je u grupi 1 među nositeljima s češkim Chrudimom, slovačkim Lučenecom i njemačkim Hohenstein-Ernstthalom. Potencijalni suparnici su im Petro-w (Latvija), SMS Viimsi (Estonija), Akaa (Finska) i Piyalepasa (Turska), a dvoboj će se odigrati između 24. i 29. studenoga.

S koeficijentom 6.834 Olmissum je osmi po snazi u ždrijebu, a njegovi mogući suparnici daleko su ispod njega, pa bi protiv svakog trebao biti favorit. Konkretno, najbolji koeficijent među njima ima Petro-w (1.667).

Nitko iz Olmissuma neće uživo prisustvovati ždrijebu jer je on iz epidemioloških razloga zatvoren za goste (moći će se pratiti putem interneta), no želje našeg prvaka su jasne:

- Svakako bismo više voljeli biti domaćini nego u ovoj fazi i u ovim okolnostima putovati po Europi. Koga god izvučemo, odmah ćemo se angažirati oko što bolje analize i postaviti se kao favoriti, iako nikada nije dobro nekoga podcijeniti, pogotovo u ovom formatu natjecanja – rekao nam je sportski direktor Olmissuma Juraj Grizelj.

Inače, Olmissum je objavio kako su dvojica njegovih igrača pozitivna na Covid-19 te je zato cijela momčad poslana u samoizolaciju. U pogon bi se trebali vratiti 3. studenoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2021 07:44