StoryEditor
Ostalobez podcjenjivanja

Olmissum doznao prvog protivnika u Ligi prvaka: u Omiš u studenom stižu Estonci

27. listopada 2020. - 14:27
Matko Begović/Makarska Kronika

Olmissumu se ispunila želja, Ligu prvaka ugostit će u svom Omišu! Nažalost, bez publike, jer će se tako zbog pandemije Covida-19 elitno europsko natjecanje u futsalu igrati do daljnjega. 

Dakle, ždrijeb preliminarne runde u Nyonu hrvatskom je prvaku dodijelio prvaka Estonije SMS Viimsi s kojim će igrati između 24. i 29. studenoga (točan termin tek se mora odrediti). Igra se samo jedna utakmica i tako sve do Final Eighta, a pobjeda „zeleno-plave” vodi u Glavnu rundu gdje u šesnaestini finala čeka devet najbolje rangiranih klubova Starog kontinenta. Njima će se pridružiti 23 pobjednika preliminarne runde.

Olmissum je s koeficijentom 6.834 bio osmi klub po snazi u ždrijebu te kao takav jedan od nositelja u unaprijed određenoj skupini s jednakim brojem nositelja i nenositelja, a nepostavljeni SMS Viimsi za usporedbu ima koeficijent 1.500. Gledajući isključivo po tome, Olmissum je favorit, ali treba biti oprezan. Omišani su debitanti u ovom natjecanju, a igranje na jednu utakmicu briše pravo na pogrešan korak.

Uz to, klub iz mjesta Viimsi pored Tallinna nije bezazlen. I lani je sudjelovao u Ligi prvaka, tada je na turniru preliminarne runde zauzeo drugo mjesto s istim brojem bodova kao pobjednik skupine francuski Toulon s kojim je odigrao 5:5. Francuzi su prošli dalje zbog bolje ukupne gol-razlike.

- Odmah krećemo u prikupljanje što više informacija i videomaterijala kako bismo se što bolje pripremili. Pozitivno je što igramo kod kuće zbog trenutne samoizolacije u kojoj se klub nalazi. Favoriti smo, igramo kući. Sigurno je naš futsal kvalitetniji, međutim to moramo pokazati na terenu, biti ponizni i ne podcijeniti Estonce – prokomentirao je za „Slobodnu” trener Olmissuma Duje Maretić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. studeni 2020 10:35