StoryEditor
OstaloAtletika

Olimpijske kvalifikacije kreću od prosinca: Ova odluka je donesena kako bi se pomoglo sportašima da odrede plan priprema

Piše Hina
7. travnja 2020. - 22:39
Damir Krajač/Hanza media

Svjetska atletika je objavila da će kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju održavati od prosinca ove godine, a ne od 4. travnja do 20. studenoga, što je bio prethodno dogovoreno razdoblje za olimpijske norme.

To znači da će kvalifikacije i ostvarivanje normi za OI u Tokiju, umjesto uobičajenih četiri mjeseca, trajati od 1. prosinca ove godine do 29.lipnja 2021. godine, osim za maraton i brzo hodanje na 50 kilometara, za koje je rok do 31. svibnja 2021.

Čelnici Svjetske atletike su priopćili kako sve dosad postignute norme vrijede.

- Do prosinca svi rezultati koji budu postignuti vrijediti samo za statistiku, a neće konkurirati za olimpijske norme, dok ljestvicu najboljih svjetskih rezutata nećemo osvježavati ili objavljivati - kaže se u priopćenju.

Olimpijske igre će se održati od 23. srpnja do 8. kolovoza iduće godine.

- Ovu odluku su donijela sva tijela svjetske atletike, kako bi pomogli atletičarima da i situaciji s koronavirusom odrede plan priprema i treninga. Također, vodili smo računa o pravednosti jer će svi imati dovoljno vremena da ostvare rezultate koje bi ih odveli u Tokio - kazao je predsjednik svjetske atletske federacije Sebastian Coe.

On je kazao i kao su polovicu zaposlenika Svjetske atletike poslali na čekanje, ali će svi primati plaću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 11:15