StoryEditor
Ostaloizmeđu zaveslaja

Odgođena Međunarodna veslačka regata Svetog Duje: zbog epidemioloških mjera sve je prebačeno za rujan

26. travnja 2021. - 19:03

Zbog epidemioloških mjera ovogodišnja Međunarodna veslačka regata Sveti Duje odgođena je za rujan ove godine, priopćili su organizatori regate.

Kako su naveli, program Sudamje i ove će godine biti siromašniji za veslačku utrku Legendi na splitskoj rivi jer se 19. Međunarodna regata Sveti Duje neće održati drugu godinu zaredom zbog epidemioloških mjera.

- Ova veslačka regata se afirmirala kao prepoznatljiva sportsko-turistička atrakcija koja pridonosi međunarodnoj promociji Splita i Sveučilišta u Splitu. Spinut je jedino mjesto na kojem sudjeluju originalne posade Oxforda i Cambridgea koje u travnju veslaju čuveni Boat race na Temzi u Londonu. Split je tehnički jedino mjesto za revanš što toj regati daje dodatnu draž - navodi se među ostalim u priopćenju.

Regata Sveti Duje je prihvaćena kao društveni događaj, dalje se navodi, s nizom zabavnih aktivnosti, a posljednjih se godina profilirala i u manifestaciju koja je mjesto povezivanja etabliranih poslovnih i profesionalnih ljudi iz različitih sfera i dijelova svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 08:26