StoryEditor
OstaloDo daljnjeg

Od danas ponovno bez gledatelja na tribinama: ne popravi li se epidemiološka situacija neće biti publike ni na utakmici Hrvatske i Portugala u Poljudu

26. listopada 2020. - 09:25
Nikša Stipaničev/Cropix

Koronavirus ne utječe samo na odigravanje utakmica, već i na popunjenost tribina. 

A od danas će odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite one ponovno biti prazne. Do daljnjeg.

Veliko pogoršanje epidemiološke situacije u Hrvatskoj povuklo je za sobom i nove mjere Nacionalnog stožera. A jedna od njih je i da neće više biti publike na sportskim natjecanjima.

- Sportska natjecanja mogu se održavati samo bez gledatelja – kazao je šef Nacionalnog stožera, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Nove mjere su stupile na snagu u ponoć u noći s nedjelje na ponedjeljak. Tako su primjerice susreti kola HT Prve HNL koje je bilo na rasporedu proteklog vikenda, oni koji su se igrali, do daljnjeg posljednji koji su se igrali u tom natjecanju s publikom. Šibenik i Dinamo jučer su pred publikom igrali na Šubićevcu, a da se igralo danas navijača ne bi bilo.

Podsjetimo, HNS je u 1. HNL od 18. rujna dopustio popunjenost do trećine kapaciteta tribine, a lokalni stožeri su ponegdje ovisno o epidemiološkoj situaciji te brojke mijenjali. Navijača tako neće biti na domaćim Hajdukovim susretima, pa ni na juniorskom derbiju Hajduka i Dinama idućeg vikenda. 

Neće ih biti ni na susretima Eurolige Dinama i Rijeke, a ne poboljša li se epidemiološka situacija realna je opasnost da se susret Lige nacija Hrvatske i Portugala 17. studenoga u Splitu odigra pred praznim tribinama. Vjerovalo se kako će oko deset tisuća gledatelja, trećina kapaciteta Poljuda, gledati susret svjetskog viceprvaka i europskog prvaka i osvajača Lige nacija, ali ne promjeni li se situacija na bolje to se neće dogoditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. prosinac 2020 10:07