StoryEditor
Ostalone može

Nisu dopuštene nikakve iznimke: MOO odbio inicijativu da slovenska olimpijska delegacija na svečanom otvaranju Igara nosi dvije zastave

Piše Hina
23. srpnja 2021. - 10:52

Međunarodni olimpijski odbor odbio je inicijativu potpredsjednika Europske komisije Margaritisa Schinasa i slovenskog premijera Janeza Janše da olimpijska delegacija Slovenije, zemlje koja trenutno predsjedava Europskom unijom, na svečanosti otvaranja OI u Tokiju, pored slovenske, nosila i zastavu EU-a, objavila je slovenska  novinska agencija STA pozivajući se na vijest portala Politico.

Schinas i Janša u pismu MOO upućenom u nedjelju nošenje zastavu EU-a su obrazložili time da ona simbolizira europsko jedinstvo i vrijednosti na kojima se temelji EU, a koje su u skladu sa vrijednostima olimpijskog pokreta. 

"Svaka olimpijska delegacija može biti predstavljena samo jednom zastavom i nisu dopuštene nikakve iznimke. U protivnom MOO bi bio suočen sa zahtjevima raznih institucija, koje također kao i EU, dijele vrijednosti olimpijskog pokreta. U Tokiju će biti sportaši iz 205 nacionalnih olimpijskih odbora te olimpijska ekipa izbjeglica što je dovoljno jasna poruka o miru i solidarnosti u cijelom svijetu", odgovorili su iz MOO-a.

item - id = 1114710
related id = 0 -> 1128158
related id = 1 -> 1128079
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2021 07:27