StoryEditor
Ostalou fazi testiranja

NFL razvija kacige za zaštitu od korone: ‘Već imamo neke prototipe. Kad ih prvi put pogledate, pomislite ne, ne, ali sigurnost je na prvom mjestu‘

Piše Hina
28. svibnja 2020. - 09:54
AFP

National Football League (NFL) razvija kacige za zaštitu igrača od koronavirusa, objavili su čelnici lige.

NFL želi napraviti kacige koje će igračima pružiti jednaku zaštitu kao i kirurška maska jer sadašnja oprema ne pokriva nos i usta.

Nova zaštita uključivala bi materijal N95 koji može filtrirati onečišćenja poput prašine, magle i isparavanja. Navodno je rad na maskama za lice unutar kaciga dovoljno daleko odmaknuo pa će vjerojatno postojati preporuka da ih se koristi kada krene predsezona u kolovozu.

"Predložio sam da razmotrimo nove načine kako nositi kacige s maskama za lice kako bi spriječili širenje virusa", rekao je direktor medicinske službe Udruge igrača NFL-a Thom Mayer u podcastu s Adamom Schefferom.

Dodao je kako ligaški inženjeri i tvrtka za sportsku opremu Oakley već testiraju modele.

"Već imamo neke prototipe. Neki od njih, kad ih prvi put pogledate, pomislite "ne, ne" jer niste navikli to vidjeti. Jednostavno, niste ih navikli vidjeti. Međutim, moraju biti udobni za igrače i moraju biti sigurni."

NFL liga bi trebala započeti predsezonom u kolovozu, ali nije donesena odluka hoće li navijači biti dozvoljeni na stadionima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 04:15