StoryEditor
OstaloPod istragom

Ne terete za krvni doping, nego za zlouporabu lijekova: austrijski mediji objavili skandalozno izvješće u kojima je njihov reprezentativac osumnjičen za uzimanje nedozvoljenih sredstava

27. svibnja 2019. - 18:03
2019-01-26T130004Z_1793849868_RC12CFA32420_RTRMADP_3_ALPINE-SKIING-MEN.JPG

Austrijski mediji pišu u ponedjeljak da je alpski skijaš Hannes Reichelt osumnjičen za uzimanje dopinga te da se zbog toga nalazi pod istragom. Te je informacije potvrdilo i tužiteljstvo u Innsbrucku.

Prema pisanju medija, Reichelt nije izravno uključen u doping aferu Aderlass koja je izbila svjetskog prvenstva u nordijskom skijanju u Seefeldu. Također austrijski "Kronen Zeitung" navodi da ga istražitelji ne terete za krvni doping, nego za zlouporabu lijekova.

Reichelt odbacuje sve optužbe i tvrdi da nikada nije uzeo zabranjena sredstva. Štoviše, ističe da je jedina veza s aferom Aderlass, koja je izbila u veljači,  poznanstvo s bivšim trenerom skijaša Dariom Kölnom.

- Ne znam otkuda sve to. Nikad nisam napravio nešto nezakonito. Ja osobno nisam ništa uzeo što je zabranjeno. Čak i više, provjerio bih svaki bombon za kašalj ako sam ga uzeo. Istražitelji su došli na moja vrata, a ja nisam imao pojma zašto. Sve je postalo naopako, prije sedam tjedana postao sam otac, a moja žena bila je najsretnija žena na svijetu, a sada te optužbe - kazao je 36-godišnji Reichelt za "Kronen Zeitung".

Za sada, u aferi Aderlass, koja je otkrila organizirani doping, imenovano je 15 od 21 sportaša povezanih sa sumnjivim liječnikom iz Erfurta.

Izdvojeno

15. kolovoz 2020 18:59