StoryEditor
Ostalou 11:30 sati

Naš gimnastičar Tin Srbić danas u finalu preče: Izabrao sam tešku vježbu, nema kalkuliranja

Piše SD
3. kolovoza 2021. - 08:16

Tin Srbić, deset dana nakon sjajne izvedbe u kvalifikacijama preče, danas u 11.30 nastupa u finalu kraljevske sprave.

- Odlično se osjećam, treniram dobro, kako smo i zamislili. Sve ide po planu - javio se iz Tokija Srbić.

U kvalifikacijama je bez greške odradio vježbu sa startom 6.2. Za finale je spremio još jaču vježbu, 6.5. Ide li s tom vježbom kako god teklo finale?

- Nema kalkulacija, bez obzira što nastupam šesti. Idem s vježbom 6.5, nema drugog izbora. Napravio sam je u životu dovoljan broj puta. Isprobao sam je i u lipnju u finalu Svjetskog kupa u Osijeku. Spremna je.

Osjećaj zajedništva

Da možeš birati, bi li izabrao “atletsku” varijantu s finalom dan ili dva nakon kvalifikacija ili ti više odgovara ova duga pauza?

- Više bih volio da je finale dva dana kasnije. Kad si u lošijoj formi više ti paše dulja pauza, da se uhvati bolja forma. Ali nema problema, formu sam zadržao.

Kako si “ubijao vrijeme” sve ove dane?

- Brzo prolaze dani i kad se ne radi ništa posebno. Jedan trening se odradi u teretani, drugi u dvorani, tu se izgubi pet-šest sati dok se ode tamo, pa vrati… Pa još malo druženja u hrvatskoj misiji, gledanja ostalih sportova, odmaranje u sobi, gledanje Netflixa…

Što je bilo najbolje ovih dana čekanja finala?

- Osjećaj zajedništva, podrške koju dobivamo od ostalih naših sportaša, sav taj filing Olimpijskih igara.

Jesu li Igre onakve kakve si sanjao? Je li vrijedilo žrtvovanje svih tih godina karijere da bi došao do Igara?

- Čudne su, kao i cijeli svijet u zadnje dvije godine. Nije onako kako bi itko mogao sanjati, ali dobre su Igre, uživam. Svaka minuta treninga je vrijedila da dođem ovdje, ne može se ovo usporediti ni s jednim drugim natjecanjem. Predobar je osjećaj, i još na kraju ući u finale…

‘Ne razmišljam o velikom rezultatu, trudim se uživati’

Jesu li apetiti sad porasli?

- Nisu. Ne razmišljam o velikom rezultatu, trudim se odraditi što bolje treninge, pokazati se u što boljem svjetlu u finalu i uživati. Finale je, bez obzira što Uchimura nije ušao, onako kakvo je trebalo biti. Nekoliko ljudi za koje sam mislio da će biti unutra, nisu. Naprimjer Tang, Zonderland, Mariano, Uchimura, ali su tu neki drugi: Hashimoto, Karimi, Malone, Kitazono... Mladi su i odradili su dobro. Hashimoto pogotovo, najveći je favorit, s obzirom da je već triput ovdje dobio ocjenu 15 ili blizu.

Prokomentirao je Tin sve finaliste.

- Tu je Karimi s dobrom vježbom 6.4. Zadnjih nekoliko godina je konstantan. Amerikanac Brody Malone pojavio se sad, prije ga nismo vidjeli, isto radi 6.5, tako da je opasan. Australac Tyson Bull je isto specijalist za preču, radi 6.4 početnu. Nizozemac Bart Deurloo koji, ako mu sjedne vježba, može ići i do 6.8, 7.0. Ovisi što će sve povezati. Možda nije najčišći, “prljavije” izvodi vježbu, ali svejedno je jako dobar. Tu je i Rus Nikita Nagornji, bez obzira što nije prečaš nego višebojac. Od njega nikad ne znaš što možeš očekivati, pogotovo kad ima ovako pojedinačno finale, možda će još pojačati vježbu”

S čime ćeš biti zadovoljan kad odeš iz Tokija?

- Ako u svoju 6.5 vježbu krenem sa samopouzdanjem, stavom i ritmom i dobro doskočim. Kad dođem doma da budem sretan.

Što ćeš prvo napraviti kad dođeš doma?

- Reći mami da mi napravi kelj i faširance i da se najedem napokon prave zagrebačke hrane!

item - id = 1117344
related id = 0 -> 1148186
related id = 1 -> 1137141
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2021 08:52