StoryEditor
Ostalosusretima dvanaestoga kola počinje drugi dio regionalnog natjecanja

Nakon osvojenoga Kupa, Jug želi i Jadransku ligu

Piše PSD.
4. siječnja 2009. - 11:03

Poslije prvih 11 kola Jadranske lige, u vodstvu je Jadran HN s 21 bodom, po tri boda manje imaju Jug CO, Mladost i Primorac iz Kotora.

Nakon mjesec dana pauze, nastavlja se Jadranska liga u vaterpolu. U međuvremenu je odigran Final four Kupa Hrvatske, u kojem je Jug Croatia osiguranje stigao do svog prvog trofeja ove sezone, jedinog u 2008. godini.

Danas je na rasporedu 12. kolo, prvo drugoga dijela, u kojem ne bi trebalo biti velikih uzbuđenja, barem što se tiče pet dalmatinskih predstavnika. U Splitu je na rasporedu dvostruki program. Prvo će u bazen skočiti igrači Jadrana i Juga CO, a zatim će snage odmjeriti Mornar Brodospas i POŠK u malom gradskom derbiju.

U redovima Dubrovčana pod upitnikom su nastupi bolesnih Tonyja Azeveda i Ivana Sukna. Ipak, sve osim uvjerljivih pobjeda Juga CO i Mornara BS bilo bi veliko iznenađenje. Mlade snage poškovaca motivirane su predstaviti se u što boljem svjetlu protiv gradskih rivala, no osvajanje prvih bodova za momčad sa Zente predstavljalo bi senzaciju.

Šibenik NCP gostuje u Kopru. Momčad Ivice Tucka ne bi trebala imati većih problema s jednom od najlošijih ekipa lige. Derbi kola igrat će se u Kotoru gdje domaći Primorac dočekuje Budvansku rivijeru.

Nakon odigranih 11 kola u vodstvu je ekipa Jadrana iz Herceg Novog, koja ima tri boda više od Juga CO, Mladosti i Primorca. Podsjećamo, u Jadranskoj ligi nema doigravanja, pobjednik prvog izdanja ovoga natjecanja postat će momčad koja nakon 22. kola (4. travnja) bude imala najviše bodova.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 13:56