StoryEditor
Ostaloispunili paraolimpijske kvote

Najviše se očekuje od Splićanina: kvintet Hrvata na Svjetskom paraplivačkom prvenstvu u Londonu

Piše Hina
5. rujna 2019. - 20:55

Hrvatska paraplivačka reprezentacija otputovat će u petak u London, u kojem će se od 9. do 15. rujna održati WPS svjetsko paraplivačko prvenstvo u Aquatic Centru Queen Elizabeth gdje su održana  i plivačka natjecanja tijekom 14. Paraolimpijskih igara 2012. U konkurenciji 600 plivača iz 60 zemalja boje Hrvatske branit će Dino Sinovčić, Kristijan Vincetić , Ante Rađa, Tomi Brajša i Paula Novina.

- Najveće očekivanje imam od Dina Sinovčića koji bi se trebao boriti za jedno od odličja u utrci na 100m leđno u klasi S6. Iza njega je Kristijan Vincetić koji ima "paklenu" konkurenciju u klasi S9 na 100m leptir i 400m slobodno. Od Ante Rađe, kategorija S7, i Tomija Brajše, kategorija S4, očekujem dobre rezultate i nadam se ulasku u finale. Što se tiče nastupa juniorke Paule Novine u kategoriji SB8 očekujem da na 100m prsno obori osobni rekord, ali njoj bi ovo prvenstvo trebalo  biti dobra priprema za buduća velika natjecanja - izjavio je uoči puta  izbornik reprezentacije Slobodan Glavčić  koji je naglasio da je Hrvatska dobila samo dvije kvote za nastup na paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020., a do sada su norme isplivali  Dino Sinovčić, Kristijan Vincetić,  Ante Rađa i Tomi Brajša, a koja će dvojica plivati u Tokiju izbornik će odlučiti u veljači iduće godine.

Trenutno ponajbolji hrvatski paraplivač Dino Sinovčić uoči odlaska u London naglašava:

- Što se tiče pripremnog procesa, smatram da smo odradili glavninu posla, uz kratak period odmora  gdje mi se upalila tetiva bicepsa pa smo morali pauzirati nekoliko dana. U Londonu me očekuje jako uzbudljiva utrka na 100 m leđno jer se prva tri rangirana plivača nalaze unutar jedne sekunde. Ove godine držim drugu poziciju na svjetskoj rang listi u disciplini 100 m leđno i nadam se da će se sve poklopiti pa da napadnem zlato, kako bih nakon europskog zlata iz Dublina prošle godine dodao i svjetsko zlato.  Na tom putu neće mi biti nimalo lako, ali obećavam dati sve od sebe pa kako bude. Osim 100 m leđno nastupam još u disciplinama 100 i 50 slobodno, ali te utrke će mi poslužiti samo kao priprema za 100 m leđno. Kako god da bude ovo je samo još jedna stuba i još jedna provjera više za paraolimpijske igre dogodine za koje sam već ispunio normu te vjerujem da ću nastupiti nakon paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. i u Tokyu 2020. - zaključio je paraolimpijac Dino Sinovčić.

#LONDON#DINO SINOVČIĆ#PARAPLIVAČKO PRVENSTVO

Izdvojeno

06. srpanj 2020 17:49