StoryEditor
Ostalou režiji gk marjan

Najbolji hrvatski gimnastičari okupili se u Splitu, Tin Srbić uputio oštru kritiku: Splitska dvorana je sramotna

24. prosinca 2019. - 23:43

Trebala je to biti velika priredba za sve Splićane, gimnastički spektakl na Pjaci, ali zbog loših vremenskih prilika “Gimnastička olimpijska priča” Ane Đerek i Tina Srbića u režiji GK Marjan pod dirigentskom palicom nezaobilazne Deni Borozan smjestila se u restoran Kinoteku, Zlatna vrata.

– Okupili smo se proslaviti ovdje godinu, a stvarno imamo što slaviti i ja i Tin Srbić. Njegovi rezultati su fenomenalni, ja sam se opet plasirala na Olimpijske igre što je također veliko. Plan je bio da napravimo tu priču vani, ali radi kiše smo eto tu pod krovom – rekla nam je Ana Đerek, gimnastičarka koja je svome “Marjanu” donijela četvrte uzastopne Olimpijske igre, dva je puta to prvo napravila Tina Erceg, potom evo drugi put i Ana Đerek.

– Godina je, kad sad pogledam unazad s odmakom, meni bila fenomenalna. Konačno sam osvojila zlato u Osijeku na Svjetskom kupu što mi je najdraže ostvarenje, nešto što sam sanjala godinama. Uvijek sam nekako ostajala bez toga, sad sam uspjela. I plasirala sam se u Tokio, da je samo to bilo sve bilo bi dovoljno.

Sjetiš li se još one nesretne ozljede kada si izgubila i pamćenje?

– Ostavila sam to nekako iza sebe. Ljudi pitaju i dalje za to, prošla je godina i pol dana, ja sam se svemu vratila 100 posto, nemam više nikakvih posljedica.

Što te čeka u olimpijskoj godini?

– Izabrali smo četiri Svjetska kupa, Europsko prvenstvo i Prvenstvo Hrvatske prije samih Igara. Morat ću na treninge do Zagreba i Osijeka jer u Splitu nema uvjeta. Uglavnom, čeka me godina puna treninga i natjecanja – najavila nam je Ana.

Sve je to slušao i Tin Srbić, Marjanov gost iz Zagreba, član “Hrvatskog sokola” koji ima novog olimpijca, prvog nakon Alekseja Demjanova 1996.

Trenirate li ponekad zajedno? Pomaže li to uopće u gimnastičkom treningu?

– Moguće je to samo kad Ana dođe u Zagreb, malo smisla ima da ja dođem u Split jer je naša dvorana svjetskih razmjera, a ova splitska je sramotna. Ana mora u Zagreb ili Osijek da se pripremi.

Primite je?

– Normalo – nasmijao se Tin.

– I ne samo da me prime, još se i vesele... – dodala je dobro raspoložena Ana.

– Čak joj i ne naplatimo – nastavio je sa šalama Srbić koji je ove godine osvojio svjetsko srebro na preči.

Sad je vrijeme za šalu, ali dogodine je neće biti. Valja ozbiljno prionuti poslu?

– Moji planovi su biti zdrav, moj prvi plan je 100 posto se oporaviti od ozljede ligamenta ruke. Ako sam zdrav znam da ću biti i potpuno spreman za nastup, a ne dajem još nikakve najave dok se to sve ne sredi.

Medalja?

– Možda je realno s obzirom na rezultate, ali ne volim davati takve najave radi sebe i neke svoje sigurnosti. Znam svoju vrijednost i što mogu.

A što Ana može?

– S Anom pričam o tome, nadam se da će odraditi svoje, ide na parter i gredu, to trenira maksimalno. Znam za što je sposobna, ali to ću zadržati za sebe.

Sad je Božić pred vratima, jede se više, kolači... Kako vi tu “kotirate”?

– Jedemo sad bez ograničenja, da imamo što skidat’ na treninzima, haha... - složili su se Ana i Tin.

Sad kad imate Olimpijske igre u rukama, je li malo lakše?

– Sad je puno lakše napraviti plan i trenirati – rekla je Ana.

– Ja do petog mjeseca vjerojatno neću ni na kakva natjecanja radi saniranja ozljeda, onda ću odraditi jedan Svjetski kup, Europsko prvenstvo i onda na Olimpijske igre. Nikad duža pauza, sedam-osam mjeseci, ali nema smisla forsirati, pogotovo jer znam da sam u Tokiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. veljača 2021 00:35