StoryEditor
Ostalosve oči uprte u njih dvojicu

Mogli bismo svjedočiti neviđenom spektaklu: Stipe Miočić započinje boksačku karijeru protiv jednog od najboljih teškaša današnjice?

Piše Fightsite.hr
13. studenog 2019. - 10:58

'Kralj Cigana' već nekoliko tjedana zabavlja javnost svojim planovima koji uključuju njegov okršaj s MMA zvijezdama, a stvari polako postaju sve ozbiljnije, piše Fightsite.hr.

Fury je prozvao sve elitne UFC-ove teškaše, a među njima je u jednom intervjuu istaknuo Miočića i Francisa Ngannoua.

I UFC-ov prvak i njegov bivši izazivač objeručke su prihvatili izazov. Štoviše, Stipe je poručio da ga susret s Furyjem trenutno zanima više od trećeg okršaja s Danielom Cormierom.

"On je talentiran borac, tako da nema sumnje da bi na nogama bio jako opasan. Ako se želi boriti u Octagonu, itekako ću biti zainteresiran za to. No, ušao bih s njim i u ring, ja obožavam boksati i volio bih boksati protiv njega. On je sjajan borac, osim toga je i super tip te mislim da bismo pružili pravi show. Boks me čak više intrigira jer bi to bilo nešto novo, nešto drugačije. U MMA-u moraš misliti na različite stvari, u boksu si na nogama i znaš što trebaš raditi, otvoreno se potući", izjavio je Miočić na gostovanju u showu Ariela Helwanija, a na odgovor nije morao dugo čekati.

Bivši teškaški prvak svijeta prihvatio je izazov i poručio Miočiću da će biti spreman čim riješi stvari s Deontayem Wilderom.

"Stipe je rekao da želi boksati sa mnom. To bi zasigurno bila dobra borba. Čim sklonim Wildera s puta, borit ću se sa Stipom u boksačkom meč. Ako je to ono što želi", izjavio je Fury za službenu stranicu MTK Globala, inače agencije koja skrbi o njegovoj karijeri što ipak daje posebnu snagu ovoj poruci.

"Bio bi to veliki sudar dva različita sporta, baš kao i onaj Mayweathera i McGregora", nastavio je Fury. "Otvoren sam za taj meč tako da me slobodno može posjetiti. Ishod će biti isti i za njega i za ostale, sve ću ih razbiti", poručio je 'Kralj Cigana'.

Znači... Ako ćemo vjerovati Furyju, za njega slijede Wilder i Miočić. Borba s 'Brončanim bombarderom' još uvijek nije službeno potvrđena, ali pretpostavka je da će se dogoditi ako Wilder uspješno odradi revanš s Luisom Ortizom (23. studenog). Po nekim bi procjenama novi susret elitnih teškaša trebali gledati u veljači iduće godine što bi značilo da bi Stipe povijesnu priliku mogao dobiti već sredinom 2020. godine.

#TYSON FURY#STIPE MIOČIĆ

Izdvojeno

06. srpanj 2020 22:23