StoryEditor
OstaloEuropska smotra

Mladi vaterpolisti uspješni na EP-u u Istanbulu

Piše PSD.
10. rujna 2008. - 11:19

Hrvatska vaterpolska juniorska reprezentacija je na Europskom prvenstvu u Istanbulu uspješno apsolvirala svoju grupu završivši prvi dio natjecanja na čelu skupine.

Momci izbornika Ivana Asića su u drugom krugu imali težak susret protiv Italije gdje su slavili s golom prednosti (8:7), a prvo mjesto su potvrdili apsolutno deklasiravši izabranu vrstu Velike Britanije, zadnjeg protivnika u skupini D, s impresivnih 17:2.

Ovim su se hrvatski vaterpolski juniori plasirali direktno u četvrtfinale što je prema riječima izbornika Asića i bio prvi cilj. U četvrtzavršnici čekaju bolju ekipu iz današnjeg susreta između reprezentacija Crne Gore i Njemačke.

- Bez obzira tko će nam biti protivnik, možemo očekivati tešku utkamicu u kojoj će sve biti moguće. Na nama je da odigramo kako znamo, tada prolazimo u polufinale. Sve je u našim rukama - kazao je Asić koji se osvrnuo i na susret protiv Italije kada je nakon zadnjeg sučevog zvižduka došlo do incidenta gdje je talijanski igrač šakom udario Marka Martinića.

- Iako se baš i ne vidi na rezultatu, naša pobjeda protiv Talijana nije dolazila u pitanje tokom cijele utakmice. Provocirali su cijelo vrijeme, ali do tučnjave nije došlo, to je više bilo naguravanje - pojasnio je izbornik hrvatske juniorske reprezentacije.

Četvrtfinalni ogled Hrvatske i bolje momčadi iz današnjeg susreta Njemačke i Crne Gore je na rasporedu sutra u 17 sati. Veliki izgledi su da će Crnogorci upravo biti ta ekipa protiv koje će hrvatski juniori morati tražiti put u polufinale. - O njima već sve znamo, igrali smo dosta utakmica.Odlična su momčad, ali ipak vjerujem u naš prolazak u polufinale - kazao je Asić.

Prve momčadi u skupinama su imale maksimalan broj bodova, tako će uz Hrvatsku i reprezentacije Grčke, Mađarske i Srbije imati dan odmora. Ostale ekipe igraju dalje bez predaha, treba zaraditi prolaz u četvrtfinale.

Vlado Ozretić

#VATERPOLSKAREPHRVATSKE

Izdvojeno