Ostaloliga prvaka

Mertojak zgazio Partizana i ide na kuglačkog Messija: sljedeći suparnik je prvak Italije u čijim redovima je najveća zvijezda ovog sporta

Piše Vedran Babić

Kuglači splitskog Mertojaka bez problema su se plasirali u četvrtfinale Lige prvaka. Ne samo što su u Beogradu protiv Partizana obranili splitskih 7:1, već su ponovno slavili, čak i uvjerljivije – 8:0! Metla.

Kako smo i najavljivali, tražila se maksimalna ozbiljnost kako ne bi došlo do nepotrebnih komplikacija. Tako su se dečki iz Mertojaka i postavili, znajući da su kvalitetniji od suparnika. To su odmah i pokazali, pa je već prvi blok s Marinovićem i Delićem i matematički osigurao prolaz. Muše i Totić u drugom te Kovač i Dimitrovski u trećem bloku zaokružili su fantastičnu partiju u kuglani na Banjici. I ondje je Mertojak imao podršku nekolicine svojih navijača koji su doputovali u metropolu Srbije. Po običaju su stvorili zvučnu kulisu s gitarom i pjesmom, što je već svojevrsni zaštitni znak splitskog kluba.

U četvrtfinalu Mertojak ide na prvaka Italije Neumarkt Imperial Life koji je izbacio njemački Schwabsberg. Velik je to izazov ako znamo da za Neumarkt igra Vilmoš Zavarko (31) iz Srbije, već deset godina najbolji kuglač svijeta i po mnogima najbolji kuglač svih vremena. Kuglački Messi. Ili Ronaldo. Kako vam drago.

U svakom slučaju, to Talijane čini izuzetno neugodnim suparnicima, no Mertojak je i lani u istoj fazi natjecanja pokazao zube pobijedivši trostrukog prvaka Europe Rot-Weiss Zerbst ‘99. Splićani su u Poljudu slavili 6:2, što im nije bilo dovoljno za prolaz jer su u Njemačkoj izgubili 8:0, ali su svakako pokazali da zaslužuju svoje mjesto u eliti. Bila je to pobjeda za pamćenje, kao što bi bio i prolaz protiv jakog talijanskog sastava.

Nagrada je plasman na Final Four koji se igra u srpskom gradu Apatinu krajem ožujka sljedeće godine. Prvi susret četvrtfinala igra se u Neumarktu (Južni Tirol, sjever Italije) 25. siječnja 2020., a revanš je u Poljudu 15. veljače.

#KUGLANJE#MERTOJAK#LIGA PRVAKA