StoryEditor
OstaloImaju jednu titulu

Među pet najboljih na svijetu: osvojili su sve na stazi, a sada idu na izbor Svjetske veslačke federacije

15. listopada 2019. - 19:29

Svjetski prvaci u veslanju u disciplini dvojac bez kormilara braća Martin i Valent Sinković nominirani su u izboru Svjetske veslačke federacije (FISA) za najbolju mušku posadu godine. 

Veliko je ovo priznanje kako braći Sinković, tako i treneru Nikoli Braliću koji su se našli među najboljima na svijetu još jednom dokazavši da su njihov rad i rezultati prepoznati u cijelom svijetu.

Izvrsnost braće Sinković već je 2016. godine službeno priznata od strane Svjetske veslačke federacije kada su Martin i Valent proglašeni najboljom muškom posadom, dok je trener Bralić za najboljeg veslačkog trenera na svijetu izabran 2015. godine.

- Iznimno smo ponosni na ovu nominaciju, to je još jedna potvrda za sve rezultate koje postižemo i sav trud koji ulažemo tijekom cijele godine - rekao je Valent Sinković.

- Nadam se da ćemo biti izabrani po drugi put u karijeri, to je jako velika čast i predivno priznanje nakon tako lijepe sezone. Ali i ako ne budemo izabrani, velika je stvar biti nominiran među toliko vrhunskih posada - dodao je Martin.

FISA nagrade za najbolje u 2019. godini dodjeljuje u sedam kategorija i to za najbolju mušku i žensku posadu, najbolju para-veslačku posadu, najboljeg trenera te posebne nagrade za doprinos veslanju kao sportu, za sveučilišnog veslača koji je pokazao temeljne vrijednosti veslanja u svim aspektima života i svjetsku nagradu veslanje za održivost.

Nagrade najboljima dodijelit će se 22. studenog 2019. u Londonu kada ćemo saznati hoće li braća Sinković dobiti još jednu vrijednu nagradu u svojoj uspješnoj veslačkoj godini.

Najbolje veslačke posade i trenere kandidirali su gledatelji, zaljubljenici u veslanje i mediji, a zatim su finalisti na temelju kandidature izabrani od strane FISA vijeća. Uz braću Sinković u konkurenciji za mušku posadu godine, našle su se još reprezentacija Kine, Njemačke, Irske i Nizozemske. 

U konkurenciji za svjetsku veslačku mušku ekipu godine našli su se: Zhiyu Liu i Liang Zhang (Kina),  VALENT I MARTIN SINKOVIĆ (HRVATSKA), Oliver Zeidler (Njemačka), Paul O’Donovan iFintan McCarthy (Irska), Dirk Uittenbogaard, Abe Wiersma, Tone Wieten i Koen Metsmakers (Nizozemska).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2021 04:14