StoryEditor
Ostalostiže osijek

Matić: Imamo imperativ pobjede; Vrgoč: Favoriti smo, ali to trebamo potvrditi na terenu

Piše PSD.
16. listopada 2014. - 19:09
Proteklu pauzu zbog reprezentativnih obveza Split je iskoristio za petodnevne pripreme u Međugorju. Ondje je trener Ivan Matić brusio formu za nadolazeće ispite, ali je imao hendikep što mu je nekoliko igrača nedostajalo.

Cikalleshi, Rog, Bagarić i Galović (on je naknadno morao u Vinkovce) bili su u reprezentacijama, Vojnović i Mršić izvan su kadra (razlozi nepoznati), a Erceg je ozlijeđen. Unatoč tome, Matić je zadovoljan odrađenim u poznatom svetištu i vjeruje u slavlje nad Osijekom (danas, 18 h).

- Iako nismo imali kompletan kadar, sve ono što smo zamislili smo i realizirali. Protiv Osijeka ponovno imamo obvezu osvojiti tri boda. Vjerujem da će igrači pokazati karakter i da ćemo ostvariti pobjedu.

Sa samo 13 osvojenih bodova u 11 utakmica Split je visoki četvrti. Trećeplasirani Hajduk udaljen je samo tri boda. No, "fenjeraš" Slaven daleko je samo četiri boda, a nakon Osijeka Splićane čeka Kantrida pa domaći ogled s Dinamom. Težak ždrijeb. A ni Osijek nije bezopasan.

- Gledao sam ih u pobjedi nad Zadrom 4:1. Opasni su preko bokova i iz prekida, pogotovo Jonjić i Novaković. Na to moramo obratiti pozornost – smatra Matić.

Osim Ercega, Vojnovića i Mršića, ne bi smjelo biti drugih izostanaka. Cikalleshi je nakon traumatičnog iskustva u Beogradu u konkurenciji za nastup, baš kao i Belle, koji nije igrao još od kolovoza i prve utakmice s Torinom.

Jedan od onih koji u posljednje vrijeme igra sve više je Branko Vrgoč. Visoki stoper danas će igrati protiv svog bivšeg kluba u svom rodnom gradu.

- Favoriti smo, ali to trebamo potvrditi na terenu. Nema sentimenta, drago mi je što je Osijek ostao u ligi, ali sad sam igrač Splita i želim pobjedu.

Statistika je u ovom ogledu naklonjena Splitu. Naime, u 12 dosadašnjih međusobnih susreta ni jednom nije slavio gost. U Parku mladeži "crveni" imaju četiri pobjede (tri u nizu), a dvije su utakmice završene bez pobjednika. Osijek u Park mladeži stiže i 29. listopada u sklopu 2. kola Hrvatskog kupa.

                                                                                                                                                               vedran babić

Izdvojeno

13. srpanj 2020 17:57