StoryEditor
Ostalodo 67 kilograma

Matea Jelić osvojila broncu u Bariju

Piše PSD
3. studenog 2019. - 19:28
mmmmmm.JPG

Posljednjeg dana europskog seniorskog prvenstva do treće medalje za Hrvatsku stigla je članica splitskog Marjana Matea Jelić u kategoriji do 67 kilograma. U prvom kolu Matea je bila slobodna, u drugom pobijedila Ruskinju Karinu Zhdanovu 14:8 , a u borbi za medalju Nadicu Božanić, svjetsku juniorsku prvakinju i olimpijsku viceprvakinju mladih 18:5.

U polufinalu Mateine kategorije našla se krema svjetskog taekwondoa, Nur Tatar, vlasnica nevjerojatnih deset medalja u posljednjih devet godina, svjetska i europska prvakinja, osvajačica bronce i srebra na olimpijskim igrama u Londonu i Rio de Janeiru, Magda Wiet Henin sa tri svjetske i europske medalje i dva uzastopna odličja na grand prix natjecanjima ove godine te Lauren Williams, dvostruka uzastopna prvakinja Europe. Upravo je Britanka Lauren slavila protiv Matee u polufinalu europskog rezultatom 12:17 čime je Jelić ostala na ranije osiguranoj brončanoj medalji.

Druga je to medalja za Jelić na smotrama najboljih Europljana nakon Montreuxa 2016., a od tada je tri puta zaustavljena na dramatičan način u borbama za medalje na svjetskim i europskim prvenstvima. Na svjetskom u Mujuu 2017. godine izgubila je na zlatni bod od Nur Tatar, na europskom 2018. u borbi za medalju je slomila kost u ruci protiv Ruskinje Poline Khan da bi ove godine u Manchesteru na SP izgubila u posljednjoj sekundi od Brazilke Titoneli.

Hrvatska reprezentacija svoj nastup na europskom seniorskom prvenstvu završila je s tri medalje, srebrima Lovre Brečića i Tonija Kanaeta te bronci Matee Jelić. 

Posljednjeg dana natjecanja u Bariju od Hrvata je nastupio i Ivan Šapina, brončani sa svjetskog prvenstva ove godine, ali je u prvoj borbi zaustavljen od reprezentativce Turske. 

 

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 00:10