StoryEditor
Ostalodok se drugi kupaju u moru, oni se pripremaju za sp i kupaju u znoju

Marjanskim stazama do svjetskih medalja

Piše PSD.
11. srpnja 2009. - 23:50

Kad bi splitski Marjan, pluća najsportskijeg grada na svitu, mogao pričati, kakve bi to priče bile - mislimo na sportske, naravno. Kolikim je samo životnim pričama, satima treninga, prijeđenim kilometrima na putu k ispunjenju sportskog sna posvjedočilo splitsko brdo.

Sad se, pak, na njemu tabaju staze prema novim odličjima - splitski taekwondoisti spremaju se za Svjetsko prvenstvo koje će se u listopadu održati u danskom Kopenhagenu.

U borilačkom sportu koji nam je prošlog ljeta na Olimpijskim igrama u Pekingu donio dva odličja (obje bronce), treba zapamtiti imena Ana Zaninović, Lucija Zaninović, Marina Usanović, Mirko Madžar i Marko Gavranić, jer oni su osvajači, ili budući osvajači medalja s velikih natjecanja.

Premda je na izbornicima naše reprezentacije da odluče hoće li sve aktere ove priče voditi na SP, s obzirom na njihove dosadašnje rezultate to ne bi trebalo biti upitno.

Djevojke koje su već itekako dobro poznate u svijetu korejske borilačke vještine su 22-godišnje sestre blizanke Ana i Lucija Zaninović (TK Marjan). Do prije mjesec dana od njih dvije teško bi bilo 'skrpati’ jednu zdravu.

Naime, Lucija je operirala lijevo koljeno (menisk), a Ana desno (prednji križni ligamenti), no sada obje svladavaju marjansku trim stazu i nastup na SP-u nije upitan. Ana će braniti srebro, odnosno ići po zlato koje joj je izmaklo prije dvije godine u Pekingu.

- Vozim bicikl, plivam, trčim... Stalno sam na Marjanu, malo u teretani - rekla je Ana na upit kako se vraća u formu.

Kako je Lucija ranije počela trenirati, Ana sada kaska za njom.

- Neću ja još dugo kaskati, samo da bude sve u redu sa zdravljem - presjekla nas je.

- Ma ne mora ona hvatati mene. Brzo će se vratiti u puni trening - nadovezala se Lucija.

- Nema odmora cijelo ljeto, samo malo mora. Ako pokažem što znam, nadam se medalji. Ipak, važan je ždrijeb, nije sve samo do mene - objasnila je Lucija.

Trio TK Marjan upotpunila je 16-godišnja Usanović, koja je osvajala europska odličja u mlađim kategorijama, kadetsko zlato i juniorsko srebro, a predstojeće Svjetsko prvenstvo bit će joj prvi veliki test u seniorskim vodama.

- Što god da napravim na SP-u samo je temelj za godine koje dolaze. Super mi je trenirati sa sportašicama kao što su Ana i Lucija, jer od njih mogu puno naučiti - rekla je Usanović.

Pored djevojaka, ne smijemo nikako izostaviti momke koji će predstavljati Split na smotri najboljih, to su Mirko Madžar (Galeb) i Marko Gavranić (Kocunar DalCasa).

- Marjan je super za pripreme, tu je sve što nam treba. Otkad znam za sebe, tu sam - kaže Gavranić.

Ima i lijepih djevojaka kao malo gdje.

- Istina, zato i trčimo tu, ali ne smijemo se previše okretati da ne slomimo vrat - našalio se 19-godišnji Madžar, kojemu mnogi predviđaju veliku karijeru.

Od Marjanskih vrata, preko Bena do Instituta, pa natrag, u intervalima. Splitski taekwondoisti trče prema odličjima.

josip smolić

item - id = 59270
related id = 0 -> 1139779
related id = 1 -> 1139771
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2021 00:33