StoryEditor
Ostalofinalna serija

'Marinke' kreću u obranu naslova protiv Zagrepčanki: 'Znamo da nas se boje'

Piše Darko Rapić
31. ožujka 2018. - 20:22
kastela_osijek13-201017

Prije tri dana odbojkašice Marine Kaštela izborile su svoje deveto finale u posljednjih pet godina. Takav impresivan niz ostvarile su pobjedom protiv OK Rijeka u trećoj polufinalnoj utakmici, a na posljednjoj prepreci čeka ih nitko drugi doli HAOK Mladost. Zagrepčanke u svom cilju imaju samo jednu stvar - naslov prvakinja!

Nakon što je Marina prošle sezone pokorila sva domaća natjecanja Mladost se na početku ove sezone znatno pojačala i do sada besprijekorno otkrila svoju namjeru. Neporaženi u prvenstvu i Kupu (trofej osvojen u veljači) najviše kotiraju za naslov, ali ispred njih stoji Marina koja im je više puta stajala na žulj.

- Imaju sve, ali nemaju Superkup! - iz dišpeta je rekao trener Marine Milorad Krunić.

- Pazite, ono što su one napravile ove sezone stvarno je impresivno, ali nije ništa začuđujuće. Na početku sezone Mladost je pokupila sve najbolje igračice iz sjevernih klubova. Svi su rekli da ne bi smjeli gubiti niti jedan set, a kamo li utakmicu pa su opet gubili setove od nas, od Rijeke i slično. Budžeti nam se ne mogu mjeriti, kadar nam se ne može mjeriti, a mi smo opet tu u kontinuitetu i znamo da nas se boje.

I doista, usprkos trenutno nezaustavljivom pobjedničkom nizu Mladost može doći „samo" do dvostruke krune, čime ne može ponoviti povijesni uspjeh Marine od prošle sezone. Ipak, nije stvar takvog nadmetanja, a trener Krunić svjestan je da je Mladost favorit.

- Njihova najveća prijetnja jest to što imaju veliki broj igračica. Svaki put kad smo ove sezone igrali protiv njih to bi bilo ključno; svojim izmjenama koje mogu svima konkurirati jednostavno su nadjačale naš kadar.

Trener Marine osvrnuo se i na svoje snage s kojima će krenuti u obranu naslova. Budući da to nije ista ekipa kao prošle godine, ono što im je sada najvažnije za jest da su svi zdravi i spremni za utakmicu.

- Protiv Rijeke naša Elena Vukić bila je glavna u napadu i bloku, ali ona ne može sama. Trebaju se priključiti druge igračice i tek tada ćemo moći doći do izražaja.

U zadnjoj utakmici vidjela se odlučujuća želja kod cijele ekipe, a nadam se da će finalna atmosfera povući njihovu želju i da će biti na razini prva dva seta protiv Rijeke.

- Naravno da možemo iznenaditi Mladost. Ne mogu obećati da ćemo pobjediti, ali mogu reći da će biti jako gusto ako se budemo držali plana. Kad smo se protiv Rijeke držali plana bili smo dominantni, čim smo popustili počeli smo gubiti.

A poseban plan spreman je za večeras kada će u 19:30 sati započeti prva utakmica. U finalnoj seriji titulu prvaka ostvarit će ona ekipa koja prva ostvari tri pobjede, a bez obzira kakav ishod bude trener Krunić smatra da je ova sezona bila uspješna.

- S obzirom koliko je igračica otišlo iz kluba, s obzirom koliko je mladih igračica iz našeg pogona ove sezone zaigralo te smo unatoč tome uspjeli ući u dva finala, biti drugi i osvojiti jedan trofej. Stoga mislim da je ovo bez obzira na ishod finala izrazito uspješna sezona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 17:46