StoryEditor
Ostaloliga prvaka

Makarska će opet 'gorjeti': sve je spremno za novu feštu u gradu podno Biokova

7. listopada 2019. - 21:08

Uvodni dio sezone za Novo Vrijeme Apfel nije mogao biti bolji, a sada se sva pažnja usmjerava na – Ligu prvaka! Makarska će opet „gorjeti“, ovog tjedna podno Biokova opet se igra jedna od skupina Glavne runde najelitnijeg natjecanja i svi se u klubu hrvatskog prvaka nadaju reprizi prošlog listopada kada je Novo Vrijeme s tri pobjede izborilo plasman u Elitnu rundu, među 16 najboljih u Europi.

Za razliku od prošle sezone kada je to bio kazahstanski Aktobe, Makarani su ovaj put prvi favoriti skupine. Barem na papiru. A ako je suditi prema prvim trima utakmicama u kojima su ostvarili tri pobjede (Uspinjača u Superkupu, Futsal Dinamo i Alumnus u Hrvatskoj ligi), imaju i širu klupu u odnosu na isto razdoblje lani.

Naravno, kada pričaju o suparnicima – ciparskoj Omoniji, armenskom Leu i makedonskom Shkupiju – Makarani su oprezni. Ipak je riječ o svojevrsnim nepoznanicama. Respektiraju ih, svjesni da i oni imaju po nekoliko Brazilaca, pogotovo Leo i Omonia. Ne istrčavaju s bombastičnim najavama. Pričat će na terenu. Tamo moraju pokazati da su jači. Ali, jasno je da i sami od sebe očekuju prolaz. Domaćinstvo Lige prvaka je lijepo, bilo je i prošle godine, ali nije to to ako se ne prođe dalje.

Novo Vrijeme napokon se ekipiralo što se struke tiče nakon što je prije desetak dana kao trener stigao Slovenac Tomislav Horvat, svi su igrači spremni i puni samopouzdanja, iskusniji za jednu sezonu Lige prvaka, a tu je i prednost „vrućeg“ domaćeg terena. Sve je opet spremno za feštu u Makarskoj.

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 04:16