StoryEditor
Ostaloporaz na startu

Makarani pružili hrabar otpor Sportingu, ali prvak Europe je bio prejak

Piše Vedran Babić
21. studenog 2019. - 15:43

Očekivan poraz Novog Vremena Apfel na startu turnira Elitne runde Lige prvaka u ruskom Tjumenu. Aktualni prvak Europe Sporting ponovno je bio prejak. Lani u Lisabonu u istoj fazi natjecanja Portugalci su Makarane svladali 6:0, a ovaj je put završilo 4:0. Nije neka utjeha, ali eto.

Hrvatskog je prvaka koštao loš ulazak u oba poluvremena. Naime već poslije 29 sekundi susreta Sporting je poveo, u osmoj minuti već je bilo 2:0, a u drugoj mnuti nastavka Portugalci su poentirali dvaput i time definitivno slomili suparnika. Moglo je golova u makarskoj mreži biti još i više da nije bilo nekoliko vrhunskih obrana Filipa Baškovića, ali treba reći i da su igrači Tomislava Horvata u nekoliko navrata bili blizu pogotku.

Zlatnu je šansu propustio Igor Osredkar u 16. minuti kada je nakon dodavanja Lucasa ostao sam pred Goncalom, no Sportingov je vratar sjajno obranio. U drugom poluvremenu još su Lucas, Babić i Fideršek bili blizu, a nije pomogla ni igra s golmanom-igračem u posljednjih deset minuta. Ulaskom u zadnju minutu Kazazić je imao posljednji pokušaj, ali je pogodio samo vanjski dio mreže. Šteta, opet je uz ime Novog Vremena ostala nula. Poraz je ionako bio neminovan, no svakako bi bilo ljepše da su uspjeli postići barem počasni pogodak.

Horvat nije bio zadovoljan reakcijom svojih igrača.

- Prihvaćam da je Sporting bolji od nas, ali me smeta što su moji momci bili previše impresionirani. Ne volim strah u sportu. Zbog straha smo i primili gol u prvoj minuti. Očekivao sam da nećemo biti toliko impresionirani suparnikom.

Nova se prilika za gol(ove) Makaranima nudi sutra u 15 sati kada igraju protiv domaćina Tjumena, prvaka Rusije. Za taj je susret dvorana Sportskog kompleksa Centralnji kapaciteta 1200 gledatelja rasprodana (cijena ulaznice 70 kuna). Inače, Makarane je po dolasku u Sibir u srijedu dočekala temperatura od minus 25 stupnjeva, a danas je bilo „ugodnijih“ minus 15. Uz dobar rezultat sutra i ta bi se hladnoća dala lakše podnijeti.

#NOVO VRIJEME APFEL

Izdvojeno

07. srpanj 2020 01:06