StoryEditor
Ostalonogometni kamp

Madridski Real u Postirama traži nove svjetske zvijezde: više od 70 mladih nogometaša dobilo je priliku za rad s trenerima ‘kraljevskog kluba‘

Piše Ivica Radić
30. kolovoza 2021. - 12:51

Kada planetarno poznati nogometni klub Real iz Madrida organizira svoj kamp za obuku mladih nogometnih nada u većim  evropskim gradskim sredinama onda je to događaj i vijest koji mediji ne propuštaju, a kada „kraljevski klub“ s istom svrhom „doplovi“ na jedna otok, u manju sredinu onda je to i više od vijesti.

Tako je u Postirima, bračkom nogometnom središtu, organiziran petodnevni kamp za djecu u dobi od šest do sedamnaest godina koji su imali priliku učiti nogomet i vježbati  sa službenim trenerima madridskoga kluba. Tako je najbolji klub na svijetu svoju nogometnu metodologiju predstavio na Braču

Sudionici kampa, a bilo ih je 74, bili su raspoređeni u tri skupine i to pod imenom trolista Realovih nogometnih zvijezda, Modrić, Kroos i Hazard. Svaki trening je trajao gotovo dva sata, a odvijali su se na prekrasnim travnatim terenima mjesnog nogometnog kluba „Postira Sardi“. Osim s Brača polaznici kampa stigli su iz Zagreba, Rijeka, Splita i drugih gradova.

Na terenu se miješao hrvatski, engleski i španjolski jezik, a kroz treninge i vježbe trebalo je pojedinačno i skupno rješavati postupno najjednostavnije do složenih aktivnosti koje simuliraju natjecanje. Zadaci su bili usmjereni za napadače, obrambenu zonu i također specifičnim pozicijama na terenu.

Svaki trening završava je podignutim rukama u zrak uz poklič „Uno, dos, tres, Hala Madrid” (“Jedan, dva, tri,  idemo u Madrid”).

Svi sudionici kampa dobili su službenu diplomu od Real Madrida te njihov dres, majicu i šorc.

Uz to će 15 najboljih mladih nogometnih nada u siječnju otputovati u Madrid u Real - VALDEBEBAS  na dodatno usavršavanje.

Program Real Madrid Foundatıon  je usmjeren, pojasnili su organizatori, na napredovanje individualnog treninga u tehnici i taktici, rješavanje problema i donošenju odluka na terenu. Također žele da mladi ıgračı osjete vrijednosti koje su povezane s Real Madridom, kao što su vodstvo, timski rad, poštivanje drugih, solidarnost i trud.

Realov kamp u Postirima završen je zajedničkim druženjem i fotografijom. Najveće zasluge da se kraljevski  kamp dogodio na Braču imaju Zlatko Marić, predstavnik španjolskog kluba za Južnu Europu i brački trener Frane Kurte koji je već organizirao nekoliko zapaženih turnira i škola za mlade na otoku.

item - id = 1123579
related id = 0 -> 1132067
related id = 1 -> 1131004
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 21:05