StoryEditor

Lov na vaterpolski tron, Asićeva dica u Stambolu na Bosporu

Piše PSD.
7. rujna 2008. - 11:05

Hrvatska juniorska vaterpolska reprezentacija započet će danas s nastupima na Europskom vaterpolskom prvenstvu, koje će se idućih dana održavati u Istanbulu. Na razmeđu između Europe i Azije, mladi će vaterpolisti igrati u skupini D zajedno s Italijom, Njemačkom i Velikom Britanijom. Prvi današnji protivnici su im Nijemci (dobili ih nedavno u Zagrebu 19:5), protiv kojih igraju u 19 sati po hrvatskom vremenu.

Prvoplasirana momčad u skupini za koju mnogi tvrde da će biti upravo Hrvatska, ide na najbolju momčad iz skupine B, a kandidati za to mjesto su Srbija i Crna Gora.

- Očekuju nas teški susreti, s obzirom na raspored prvenstva i ždrijeb koji nam u četvrtfinalu donosi Srbe ili Crnogorce, oni su pored nas, Mađara i Grka glavni pretendenti za medalje. Da igramo u nekoj drugoj skupini, vjerujem da bi došli do kraja. Ovako će to biti puno teže. Ipak, odlično smo radili zadnja dva mjeseca, forma je u usponu, što su pokazala i posljednja dva turnira koja smo osvojili - kazao je izbornik hrvatske juniorske reprezentacije Ivan Asić.

 Igra se dan za danom, a četvrtfinale je na rasporedu odmah nakon raspleta grupa. U drugom kolu, mlade “kockaste kapice” očekuju Talijani, koji im nisu nepoznanica, budući da su skupa radili treninge krajem kolovoza. Jedina nepoznanica našim juniorima bit će momčad Velike Britanije, s kojom ne bi trebali imati većih problema.

Na EP-u će za Hrvatsku nastupati Mirko Nižić (Jug CO), Toma Vojković (Mornar BS), Dino Vegar (Medveščak), Ivan Banovac (Jadran SD), Ivan Krapić (Primorje EB), Ante Čorušić (Mornar BS), Filip Vuleta (POŠK), Marko Ivanković (Jug CO), Marko Martinić (Mladost), Ivan Perić (Jadran SD), Duje Živković (Mladost), Josip Šutalo (Šibenik NCP) i David Babić (Mladost).

vlado ozretić

Izdvojeno