StoryEditor
Ostalopao spandau 04

Liga prvaka: Jug CO potvrdio prvo mjesto

16. svibnja 2019. - 00:30
mladost_jug25-080519

Završeno je natjecanje po skupinama. Sad se sve zna. U četvrtfinalu, prvog dana Final 8, završnog turnira, prvi put je domaćin njemački Hannover, u četvrtak, 6. lipnja, igrat će: Jug CO - Ferencvaros, Olympiacos - AN Brescia, BPM Sport Management - CNA Barceloneta te WASPO Hannover - PRO Recco. Pobjednik Jug CO - Ferencvaros će u polufinalu na pobjednika ogleda BPM Sport Management - CNA Barceloneta. Polufinala se igraju u petak, 7. lipnja, a pokal se dijelu u subotu, 8. lipnja.

Jug CO je nastup u skupini 'B' zaključio pobjedom kod kuće protiv Spandaua 04protiv kojeg mu je i bod bio dovoljan za prvo mjesto nakon što je u Pireju Olympiacos savladao BPM Sport Management s 11:5. Utakmica u Gružu, sudar četverostrukih prvaka Europe, počela je sjajnom obranom Tonija Popadića nakon koje je Jug CO izborio igrača više. Maro Joković je proigrao Marka Macana na drugoj stativi. Laszlo Baksa na vratima Spandaua 04 nije imao izgleda. Idući napad Jug CO je izborio peterac u kojem je Joković loptu poslao u lijevu stranu gola Bakse, koji je otišao desno. Popadić nakon toga zaustavlja bombu Marka Stamma. Potom je novi igrač više za Jug, koji je ponovio istu akciju, ali sad se sve odigralo na prvoj stativi. Ovaj put je Xavi Garcia bio asistent, a realizator Luka Lozina. U 5. minuti Hrvoje Benićje iz daljine provukao loptu 'kroz glavu' Bakse.

Spandau 04 je prvi pogodak postigao krajem prve četvrtine nakon što je imao 0:4. Sjajno je iz daljine potegao Nikola Dedović. Početkom druge četvrtine Lucas Gielenje provukao loptu ispod Popadića (4:2). Odmah uzvraća Jug CO. Pogađa Loren Fatović (bijeg za 5:2), ali nije ostao dužan ni Marin Restović (5:3). Niz pogodaka nastavio je Daniil Merkulov u prvim sekundama napada s igračem više (6:3). I Spandau 04 je iskoristio igrača više (Mateo Ćuk 6:4). Vidjeli smo pet pogodaka na početku druge četvrtine u razmaku od samo dvije minute i 17 sekundi!

Jugaši su početkom treće četvrtine s dva pogotka otišli na 8:4 (Macan drugi pogodak, te prvi Kristijana Čuline), ali na isti način uzvratio je Spandau 04 (8:6). Zatim su ponovili to još jednom (10:6 je bilo na kraju treće četvrtine - Fatović drugi pogodak, te prvi Luke Lončara, a 10:8 početkom četvrte). Jug CO je tri i pol minute prije kraja pogotkom Merkulova s igrače više poveo s 11:8. Nije uspio tada otići na plus četiri, ali jest nepune dvije minute prije kraja nakon što su pogodili prvo Garcia, a potom Marin Tomasović (13:9), koji je bio strijelac i za konačnih plus pet (14:9) deset sekundi prije kraja utakmica s igrače više.

Popadić je zbog 15 obrana pobrao najviše pljeska. Alex Papanastasiou zbog bolesti nije igrao protiv Mladosti u subotu u drugoj utakmici finalne serije za prvaka Hrvatske. Nije ni sad protiv Spandaua.

Jug CO – Spandau 04 14:9

DUBROVNIK Bazen u Gružu.

Gledatelja 300.

Suci: Benjamin Mercier (Francuska) i Gabor Vogel (Mađarska). Delegat: Nikos Stavropoulos (Grčka).

JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić, Macan (2), Fatović (2), Lončar (1), Joković (1), Garcia (1), Lozina (1), Merkulov (2), Čulina (1), Žuvela, Benić (1), Tomasović (2), Vukojević. Trener: Vjeko Kobešćak.

SPANDAU 04: Baksa, Saudadier, Gielen (1), Ćuk (2), Negrean (1), Jungling, Strelezku, Dedović (1), Stamm (3), Reibel, Restović (1), Pješivac, Peterfy. Trener: Petar Kovačević.

Igrač više: Jug CO 10/5, Spandau 04 11/4
Peterci: Jug CO 1/1, Spandau 04 1/1
Četvrtine: 4:1, 2:3, 4:2, 4:3.

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 23:17