StoryEditor
Ostaloprešli granicu

Klub stranih dopisnika u Japanu satirom naljutio organizatore Olimpijskih igara: nazvali ga uvredljivim i grubim kršenjem autorskih prava

Piše Hina
22. svibnja 2020. - 16:51
Charly Triballeau/AFP

Objava satiričnog loga Olimpijskih igara koje bi se trebale održati u Tokiju sljedeće godine na temu koronavirusa od strane Kluba stranih dopisnika iz Japana izazvala je gnjevnu reakciju lokalnog Organizacijskog odbora koji ga je nazvao uvredljivim te grubim kršenjem autorskih prava.

Klub stranih dopisnika iz Japana objavio je spomenuti logo na svojoj internetskoj stranici kao i u svom kućnom magazinu, no nakon reakcije organizatora Igara vrlo ga je brzo povukao.

- Kada uzmete u obzir koliko je ljudi u svijetu patilo zbog koronavirusa, onda je ovo vrlo uvredljivo - izjavio je Izvršni direktor Organizacijskog odbora tokijskih Igara Toshiro Muto koji je naveo kako su prekršena i autorska prava no nije spominjao niakvu tužbu vezanu za to.

- Iskreno se ispričavamo svima koji bi se mogli naći uvrijeđenima zbog naše objave - kazao je predsjednik Kluba dopisnika iz Japana Khaldon Azhari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2021 03:41