StoryEditor
Ostalofinale odbojke

Kaštelanke pozivaju navijače: Idemo na sve ili ništa, treba nam paklena atmosfera

Piše Darko Rapić
5. travnja 2018. - 12:19

Usijana atmosfera čeka se večeras u dvorani Kaštel Starom od 19:30 sati. 

Aktualne prvakinje, odbojkašice Marine Kaštela  zapele su u prvoj utakmici, Zagrepčanke su ih nadigrale s laganih 3:0 pa se u ovu utakmicu praktički ulazi s onim ‘biti ili ne biti’. Dakako, sigurno postoji još jedna utakmica u Zagrebu, ali teško je vjerovati da Marinke mogu nadoknaditi 2:0 pored ovakve Mladosti. Važnost večerašnje utakmice prepoznaje trener Marine Milorad Krunić: 

- Danas je naša prilika! Ovo nam je šansa da nešto napravimo u finalu. Doista, ako je večeras ne iskoristimo teško da ćemo moći nešto napraviti u trećoj utakmici u Zagrebu. Večeras idemo na sve ili ništa.

Put do tog naslova Mladost kroči besprijekorno. Rijetko gubi setove, a još ih nitko nije porazio u domaćem prvenstvu. Njihova glavna pokretačica igre je Martina Šamadan – tko drugi nego Kaštelanka! Bivša igračica Kaštela Cemexa svoje ime na poseban je način izgradila u američkoj sveučilišnoj odbojci, sjajne igre nastavlja i u zagrebačkoj ekipi.

Ova 25-godišnja blokerica najčešće preuzima rizik, svaki put kad je u igri gusto igra se okreće oko nje. Stoga je za očekivati kako će Šamadan krojiti većinu poena na bivšem terenu.

- U Zagrebu smo imali svoje šanse. Probali smo prvi set, to je stvarno dobro izgledalo i onda smo se prestali držati svoga plana. Čim se to dogodilo odmah je Mladost je preuzela inicijativu - rekao je Krunić te nastavo:

- Teško je protiv ekipe koja ima četiri ista dizača i kad nekoj ne ide onda dođe druga. S druge strane naša ekipa je stvarno mlada. Ipak, želimo pokušati pobijediti u Kaštelima pa tako barem malo zakuhati njihove planove.

Marinkama je ova sezona bila puna uspona i padova. Od trofeja, do ispadanja iz Kupa te ulaska u drugo uzastopno finale doigravanja za prvaka.  

- Očekujem večeras punu dvoranu. Želim da moje igračice, osobito ove mlađe, osjete podršku domaće publike i da tako skupljaju iskustvo za dalje – kazao je Krunić. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. rujan 2020 22:20