StoryEditor
Ostalomalonogometni turnir Metković 2017.

Kao nekad: finale se igralo pred 2500 ljudi, u ozračju kakvo je davno stvarao rukomet

Piše Božidar Lovrić
2. siječnja 2018. - 19:03
malonogometni_turnir1-301217

Uspjesima Restorana Lopoč u veteranskoj, Žrnjevo Neum Motel More kod juniora te Udruge lađara Jerkovac Svadbeni salon Dalmata, okončan je jubilarni 25. Božićni malonogometni turnir Metković 2017. Ovogodišnje izdanje odigrano je pod pokroviteljstvom Grada Metkovića te u organizaciji Udruge malonogometnih amatera te Ustanove za kulturu i sport.

Turnir je svoj vrhunac doživio u seniorskoj završnici u kojoj su se sastali UL Jerkovac Svadbeni salon Dalmata i MABO Široki Brijeg. Utakmica je odigrana u gotovo popunjenoj Sportskoj dvorani pred preko 2500 gledatelja, u ozračju koje je budilo sjećanja na najljepše stranice metkovskog rukometa.

Paklenu atmosferu stvorilo je nekoliko stotina navijača UL Jerkovac koji su ih neumorno pratili tijekom cijelog turnira. Zbog svog više nego korektnog navijanja organizatori su ih nagradili posebnom nagradom za fair play. U ovakvom grotlu jednostavno su nosili svoje ljubimce tako da je utakmica završnice protekla jednosmjerno. Jednostavno mladi igrači iz Širokog, koji su do završnice ostavili sjajan dojam su potonuli te su već nakon desetak minuta bili u zaostatku od tri, a na odmor su imali pet golova minusa. U nastavku viđena je ravnopravnija igra u kojoj je MEBO uspio samo malo umanjiti svoj poraz. Uspjehom od 6: 2 UL Jerkovac je uz pokale osvojila i glavnu novčanu nagradu od 40 000 kuna.

Presretni smo osvajanjem turnira, ali velike pohvale idu našim navijačima. Uz ovakvu potporu jednostavno se ne može igrati slabo - rekao nam je presretni Duje Medak inače proglašen za najboljeg igrača turnira.

U ostale dvije kategorije završnica je uz kvalitetnu igru ipak donijela i više neizvjesnosti. Kod veterana Restoran Lopoč je tek u samoj završnici došao do pobjede protiv CB Carpe Diema. Kod juniora odlučivali su šesterci, a zahvaljujući vrataru Antoniju Katiću slavilo je Žrnjevo Neum protiv Domaćih Vrcana CB The best.

Semafor turnira

VETERANI

Finale: Restoran Lopoč - CB Carpe Diem 4:1

Za treće mjesto: Ćakula bar-Vrgorka 3:0 (bb)

Najbolji vratar: Miro Kužić

Najbolji strijelac: Goran Dodig

Najbolji igrač: Goran Bošković (Restorana Lopoč)

JUNIORI

Finale: Žrnjevo Neum - Domaći Vrcani 2:2 (6:5 šesterci)

Za treće mjesto: Antika-Bellamy 3:0 (bb)

Najbolji vratar: Antonio Katić

Najbolji strijelac: Mirko Marić

Najbolji igrač: Mateo Božić (svi iz Žrnjevo Neum)

SENIORI

Finale: UL Jerkovac Svadbeni salon Dalmata - MABO Široki Brijeg 6:2 (6:1)

UL JERKOVAC Svadbeni salon Dalmata: Rašić, Marković, Božinović (1), Jurić (1), Ereš, Subotić (1), Martinac (1), Bebić, Medak (2), Batinović.

MABO Široki Brijeg: Kvesić, Matić, Crnjac (1), Sesar, Bondža, I.Vukoja (1), Z.Vukoja, Gašpar.

Za treće mjesto: CB Carpe Diem - CB Jerry Opuzen 4:2

Najbolji strijelac: Ante Sršen (CB Carpe Diem)

Najbolji vratar: Dejan Rašić (UL Jerkovac SS Dalmata)

Najbolji igrač: Duje Medak (UL Jerkovac SS Dalmata)

Izdvojeno

14. srpanj 2020 07:25