StoryEditor
Ostalohrvoje herceg respektira talijane i Partizan, priželjkuje OlymPiakos

Kakvu bi sudbinu Jugu Pro Recco?

Piše PSD.
17. ožujka 2008. - 23:34

Pro Recco, Partizan i Jug CO su tri najjače i najbolje europske momčadi u ovom trenutku – ocjena je Dubrovčanina Hrvoja Hercega, jugaša, koji je dugi niz godina nosio kapicu zagrebačke Mladosti, a koji je danas član talijanske Brescije.

Herceg, koji igra u ekipi s Hinićem, Španjolcem Molinom, nije uspio izboriti četvrtfinale Eurolige. U D skupini, gdje su bili treći, uvjerljiv je bio beogradski Partizan, a drugo mjesto im je uzeo Posillipo, i to pobjedom usred Brescije u posljednjem kolu. Iznenađenje, budući je Brescia u prvenstvu odmah do Pro Recca.

Za Hercega, bivšeg reprezentativca, iznenađenje je i drugo mjesto Dubrovčana. - Očekivao sam kako će Jug biti prvi. U A skupini očekivano, Olympiakos je prvi, to sam prognozirao uoči početka Eurolige, ali nisam očekivao kako će Mladost na ovakav način prokockati prvo mjesto u skupini izgubivši kod kuće od posljednjeg hercegnovskog Jadrana, koji nije imao niti boda – naglasio je Herceg.

Jug i Mladost će danas, u utorak iščekivati koga će im ždrijeb u Rimu dodijeliti za protivnika u četvrfinalu. Oba sastava mogu za protivnika dobiti Partizan i(li) Pro Recco. Dubrovčani uz dva spomenuta sastava i grčki Olympiakos, a Zagrepčanima mogući suparnik uz Talijane i Srbe je mađarski Vasas. - Pro Recco je skup odličnih pojedinaca.

Imaju dvije podjednake sedmorke, koje čitavu utakmicu mogu držati nevjerojatan visoki nivo igre. Snaga Partizana je u činjenici kako su igrači na okupu takoreći od kadetskog uzrasta. Uigranost je snaga i Juga. Dakle, za Juga bi bilo najbolje dobiti Olympiakos, a za Zagrepčane Vasas – naglasio je Herceg te dodao: - Dobri su i Olympiakos i Vasas, ali ne toliko koliko Pro Recco i Partizan.

tonči vlašić

Barcelona, Barcelooooona ...

•• U jednom potu za četvrtfinale su pobjednici skupina Olympiakos (skupina A), Pro Recco (B), Vasas (C) i Partizan (D). Kao drugi su četvrtfinale izborili Mladost Zagreb (A), Primorac Kotor (B), Jug CO (C) i Posillipo Napulj (D). Prve utakmice četvrtfinala su 26. ožujka, a uzvratne 9. travnja. Final four je 9. i 10. svibnja u Barceloni.

33 posto

Izgleda ima Jug CO da izvuče grčki Olympiakos, koji pruža najbolju šansu jer po Hercegovu mišljenju Pro Recco i Partizan su uz gospare trenutačno najbolje momčadi u Europi

Izdvojeno

13. srpanj 2020 13:25