StoryEditor

Jugaši u Gružu deklasirali Mladost i osvojili jedini trofej u sezoni (FOTOGALERIJA)

Piše PSD.
21. prosinca 2008. - 19:31

Pobjednik Hrvatskog vaterpolskog kupa za 2008. je: Jug Croatia osiguranje!!!! Iz svega glasa je povikao Dubravko Cota, dugogodišnji službeni spiker, čovjek koji je bio na čelu kluba kada je 1983. godine Jug pobjedom protiv POŠK-a osvojio svoj drugi državni kup. Sinoć su Dubrovčani prigrabili jedanaesti državni kup, treći uzastopni, po deveti put Kup Hrvatske.

Na kraju finala na semaforu je svjetlilo velikih osam razlike za Dubrovčane, dvostruko su bili bolji od Mladosti (16:8) u utakmici koje takoreći nije bilo nakon brutalnog prekršaja Frana Paškvalina, centra Mladosti zbog čega je domaćin četiri minute krajem druge i početkom treće četvrtine imao igrača više.
- Šteta, za finale zbog isključenja, ali Kup je zasluženo osvojio Jug i tu se nema što dodati – kazao je Zoran Roje, legendarni riječki vaterpolist, danas trener Primorja EB.

- Ispast će sada kako je zbog gluposti Paškvalina riješena utakmica. Ali, nije bilo tako. Nadigrali smo Zagrepčane – istaknuo je Jugov centar Nikša Dobud.
- Nisam vidio što se dogodilo te zbog čega je isključen Paškvalin, to je prelomilo utakmicu, ali generalno gledajući to je to – govori Zdeslav Vrdoljak, kapetan Zagrepčana, pogledavajući prema rezultatu na semaforu čestitajući jugašima na pobjedi.

Jugaši su isključenje Paškvalina, četiri minute s igračem više dobili 2:0, poveli 9:5, a utakmicu odlučili kada su snage u plivalištu bile izjednačene zahvaljujući nova dva pogotka Mara Jokovića. S deset metara je naciljao gornji lijevi kut gola Pavića, lopta je od vratnice završila iza zamišljene gol crte za 10:5, a kad je u zadnjoj sekundi treće četvrtine prevario Josipa Pavića s centra gruškog plivališta, pogodio za 12:7, Gruž je eksplodirao.

Vratar Mladosti u tom trenutku je bio spreman 'pojesti’ drveni gol, s druge strane u počasnoj loži Jugovoj reprezentativnoj petici poklonio se do poda predsjednik Dubrovčana Goran Hrnić. Gledatelji su pak više nastojali 'olakšati’ život vrataru Mladosti skandirajući njegovo ime, 'pekli’ su ga na laganoj vatri do kraja utakmice, a razlika je bivala sve veća i veća, kao i radost jugaša koja je kulminirala kada je Perica Bukić, predsjednik HVS-a uručio veliki pokal kapetanu Jug CO Mihu Boškoviću.

tonči vlašić

 

Jug - Mladost 16:8

Jug: Vićan, Vranješ 1, Bošković 3 (1), Azevedo 2, Joković 3, Smodlaka,
Marković 1, Bušlje 3, I. Sukno, Dobud 1, Drobac, Obradović, Seman, S.
Sukno 2.

Mladost: Pavić, Burić 1, Babić 1, Vrdoljak, Paškvalin 1, Franković 1,
Herceg 1 (1), Martinić, Karač 2, Muslim, Hinić 1, Buljubašić,
Živković, Lončar.

PETERCI: Jug 1 (1), Mladost 1 (1).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug 13 (8), Mladost 11 (6).

Mladost u napadu na suca Periša

Vjeko Kobeščak, pomoćni trener Mladosti, čestitao je Dubrovčanima na trofeju. Došao je svakom igraču Juga stisnuti ruku, ali je potom osuo paljbu po Nenu Perišu, splitskom sucu.
- Periš je sudio tendenciozno. Mladost, i da je bila bolja, teško bi osvojila Kup. Bravo za igrače, koji su bili prisebni na kraju jer ovakvo suđenje je moglo dovesti do tučnjave, težeg incidenta – dodao je Vjeko Kobeščak.

Paškvalin i brutalnost
Mladi centar Mladosti Fran Paškvalin je pretjerao. Napravio je brutalan prekršaj 24 sekunde prije kraja druge četvrtine kada je Jug CO vodio 7:5. Ljut na njega je bio i Jugov kapetan Miho Bošković. Periš je kaznio i jugaša Nikšu Drobca isključivši ga s pravom zamjene.

Jugaši, nakon što je istekla kazna njihovom igraču, su imali igrača više tri i pol minute. Inače, Paškvalin je prethodno zakačio Smodlaku, tada su ga suci već trebali kazniti, te možda do brutalnog prekršaja ne bi ni došlo, ali su Brala i Periš taj ogled ocijenili isključenjem Jugova centra.

Turbo Maro
Maro Joković dobitnik je trofeja ‘Turbo’ za najkorisnijeg igrača završnog turnira Kupa Hrvatske. Trofej mu je uručio Dario Trojan. Prethodno su nagradu osvajali Josip Pavić, vratar Mladosti (2005.) te Frano Vićan, vratar Juga (2007.)

Izdvojeno

12. srpanj 2020 06:23