StoryEditor
Ostalopod okriljem noći

Jedan od najuspješnijih olimpijaca opljačkan u taksiju

Piše JL
14. kolovoza 2016. - 22:29
lochte.JPG

Ryan Lochte, jedan od najboljih plivača u posljednjih desetak godina i vlasnik jedne zlatne medalje iz Rija, jedva je izvukao živu glavu nakon što su mu razbojnici prijetili pištoljem i opljačkali ga, piše jutarnji.hr.

Večer za Lochtea počela je savršeno. Washington Post piše da je Lochte došao na rođendansku zabavu brazilskog plivača Thiaga Pereira, zabava je trajala dobar dio noći, ali na povratku u apartman dogodila se prava drama. Lochte se vozio u taksiju kada se odnekud stvorila banda kriminalaca i uz prijetnju pištoljem opljačkala prestravljenog Amerikanca.

- Thiago je nazvao Ryana odmah nakon icidenta. Lochte mu je rekao da je opljačkan u taksiju i da je dobro - rekao je Flavio Perez, glasnogovornik Pereire.

Da je Lochte bio u velikoj opasnosti potvrdila je i njegova majka za USA Today.

- Moj sin nije bio sam. Bio je u društvu trojice plivača. Svi su uznemireni zbog onoga što se dogodilo. Banditi su im zaprijetili i oteli novčanike. To je, manje-više, to - rekla je Ileana Lochte uz dodatak:

- Moj sin se osjeća prestravljeno...

Poslije je i Lochte za NBC potvrdio da je opljačkan, ali u cijeloj priči zanimljivo je da organizatori Olimpijskih igara cijeli dan pokušavaju novinarima objasniti da se nije dogodilo - ništa!

- Priče da je Lochte opljačan jednostavno nisu točne - rekao je Mark Adams, jedan od glasnogovornika Olimpijskih igara, a njegovu priču potvrdila je i policija. Točnije, iz policije su objavili da nitko nije prijavio pljačku.

Međutim, jasno je kao dan da u cijeloj priči netko laže...

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 03:47