StoryEditor
Ostalosp u ragbiju

Japanci poduzeli sve mjere opreza: zbog tajfuna otkazana dva dvoboja u skupinama

10. listopada 2019. - 22:33

Dvije utakmice subotnjeg programa na Svjetskom prvenstvu ragbijaša, u kojima su se trebali sastati Engleska - Francuska i Novi Zeland - Italija, otkazane su zbog nadolazećeg tajfuna Hagibis, dok je subotnji dvoboj Irska - Samoa još uvijek na rasporedu, kao i meč Australije - Gruzija koji je na programu u petak.

Dvoboj Engleske i Francuske trebao je biti odigran u Yokohami, a meč Novog Zelanda i Italije u Toyoti.

- Nije bilo lako donijeti odluku o otkazivanju utakmica. Donijeli smo je imajući u vidu što je najbolje za momčadi, gledatelje i volontere, misleći prije svega na njihovu sigurnost, a vodili smo se savjetima stručnjaka - izjavio je direktor turnira Alan Gilpin. 

Otkazane utakmice će biti registrirane neodlučenim ishodom i svaka od reprezentacija će dobiti dva boda. Na taj način je Novi Zeland završio kao prvoplasirani u skupini B sa 16 bodova, ispred Južnoafričke Republike sa 15 i Italije sa 12. Namibija i Kanada su bez bodova. Novi Zeland i JAR će igrati u četvrtfinalu, a Italija je kao trećeplasirana izborila izravan plasman na sljedeće Svjetsko prvenstvo, koje će 2023. godine biti održano u Francuskoj.

U skupini C Engleska je sa 17 bodova osvojila prvo mjesto, dok je Francuska druga sa 15. Argentina je sa 11 bodova treća, a Tonga i SAD će se u nedjelju boriti za redoslijed na začelju. Tonga ima jedan bod, a SAD je bez bodova.

Grupna faza natjecanja završava u nedjelju, kad su na rasporedu četiri preostale utakmice: u skupini A Japan - Škotska, u skupini B Namibija - Kanada, u skupini C SAD - Tonga te u skupini D Wales - Urugvaj.

Četvrtfinalne utakmice su na rasporedu 19. i 20. listopada. Ne bude li iznenađenja u preostalim dvobojima, 19. listopada bi se trebali sastati Engleska - Australija (9.15 sati po srednjoeuropskom vremenu) i Novi Zeland - Irska (12.15), dok bi 20. listopada igrali Wales - Francuska (9.15) i Japan - JAR (12.15).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. rujan 2020 08:31