StoryEditorOCM
OstaloBODUJE SE ZA KUP HRVATSKE

Izazov Marka Pola 2017: Jacobo  Butturini i Sonja Škevin prvi na korčulanskom triatlonu

Piše Niko Perić
1. svibnja 2017. - 17:14
Pobjednici

Dodjelom pobjedničkih medalja, pehara i novčanih nagrada od strane korčulanskog gradonačelnika Andrije Fabrisa u Korčuli je završena sedma triatlonska utrka “Izazov Marka Pola” koja je okupila 114 natjecatelja u raznim kategorijama iz devet država. Korčulanski triatlon predstavlja službeno otvorenje hrvatske triatlonske sezone i boduje se za Kup Hrvatske.

 

Zanimljivo je podatak da je najviše (67)natjecatelja bilo u najtežoj disciplini Olimpijskom triatlonu(1500 m plivanje + 40 km bicikl + 10 km trčanje).Ove godine kroz cjelodnevno natjecanje triatlon je imao dva različita vremenska utjecaja. Prijepodne uz jak vjetar i kišu a poslijepodne mirno i sunčano vrijeme. Sveukupni pobjednici ovogodišnjeg triatlona u Korčuli su Sonja  Škevin iz TK “Swibir”(Zagreb)i Jacopo Butturini TK “Zadar”(inače triatlonac iz Italije. U muškom  olimpijskom triatlonu Jacobo  Butturini je bio najbolji,ispred  Ognjena Stojanovića iz TK Pula i Andreja Vištice TK “Swibir”,dok je kod žena prvoplasirana Sonja Škevin ispred Maje Bonačić iz Korčule i trećeplasirane Dunje Gorup TK “Maksimir”.

Uz Olimpijski triathlon  manifestacija je imala Sprint triathlon(750 m plivanje + 20 km bicikl + 5 km trčanje) gdje je u muškoj konkurenciji prvoplasirani Mario Kušur (individualno), ispred dvojice crnogorskih individualaca Vitomira Miloševića i Nikole Bjelovića. Dvije Šveđanka Jennie Boerius i Amelle Hedqvist su pobjednice ispred trećeplasirane Tamare Lepetić iz Crne Gore. U super sprint triatlonu,mlađa juniorska kategorija dobila je prvoplasiranu korčulanku Matea Vojinović, koja je ostvarila i natjecanje za Triatlon kup Hrvatske. U ovoj se disciplini plivalo 375 m,10 km bicikle i 2,5 km trčanja.

Pobjednici štafetnog sprint trioatlona je hrvatska štafeta 'Evo nas ' Diklić, Ćosić, Živković,  ispred slovenske obiteljske štafete Moćnik-Moćnik-Moćnik , te zadarske štafete Visconti-Skroče-Skroče.

U natjecanju  SST štafeta su bile i dvije školske štafete,u kojoj su prva dva mjesta osvojili korčulanski triatlonci''Korpo morto”( Tedeschi,Peručić i Skokandić,te drugoplasirana ekipa  “Karijola”(Filippi,Đivanović i Murtić. U humanitarnoj utrci na 10 km u ženskoj konkurenciji pobijedila je  Maja Negovanović (Split)ispred Rite Biliš (Žrnovo)i Sande Vištic (Makarska). U muškoj konkurenciji je bio najbolji  prošlogodišnji pobjednik Ante Živković(AK Dubrovnik)ispred Ante Bojića(Korčula)te Marija Grgata (TK Split).

Medaljes u u ovoj utrci osvojile korčulanske triatlonke Ivana Borovac,Laura Nobilo i Maja Skokandić-Nobilo,te Tonči Borovac i najstariji natjecatelj Frano Kršinić iz Lumbarde,živi u Zagrebu.Uz brojne sponzore glavni su bili hotel Lešić Dimitri, te organizatori Grad Korčula i TK “Split” čiji nam tajnik Ivam Pavić ističe izvanredne staze i more uz gradske kule,hotelski smještaj,razgledanje srednjovjekovnog grad ate večernji nastup klape Kumpanji. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2022 20:03