StoryEditor

Ivica Kostelić: Još boli, nema slaloma!

Piše PSD.
12. veljače 2009. - 15:59

Ivica Kostelić je odlučio kako se zbog bolova u leđima neće vratiti u Val d’Isere na Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju kako bi nastupio u slalomu!

Mada je konačnu odluku rekao objaviti danas, nakon dogovora s Antom Kostelićem i direktorom reprezentacije Vedranom Pavlekom, jučer je Ivica na treningu na Sljemenu dao konačni odgovor.

- Veleslalom mogu trenirati, ali slalom mi stvara probleme. Još me boli pri rotaciji tijela. Mislim da ne bi bilo pametno nastaviti s natjecanjem i riskirati da se ozljeda protegne na Svjetski kup, a da na kraju ne dođem u šansu osvojiti medalju - kazao je Kostelić koji u Svjetskom kupu drži prvo mjesto s 26 bodova ispred Jean-Baptiste Grangea, glavnog konkurenta i za slalomski globus.
Iako je SP veliki događaj, prilika za osvajanje Svjetskog kupa ukaže se tek rijetkima i zato je oporavak našeg skijaša za nastavak tog natjecanja prioritet.

Podsjetimo, problem s leđima Kostelića pojavio se prije nešto manje od dva tjedna nakon prve vožnje slaloma u Garmischu.

Dijagnosticirana mu je tada protruzija diskus hernije (ispupčenje hrskavice međukralježnog jastučića), te je naš najbolji skijaš pokušao terapijom i laganim treninzima riješiti problem i nastupiti u superkombinaciji i slalomu SP-a.

No, otkazivao je utrku po utrku i na koncu se vratio u Hrvatsku, u Daruvarske toplice, kako bi sanirao ozljedu, i bio spreman za nastup u nedjelju u slalomu, ali od te namjere ništa.

Plan je da Ivica naredna četiri dana provede na Sljemenu, nastavi s terapijom i treninzima, zatim preseli u Austriju, odakle će u Sestriere (Italija) gdje se 21. i 22. veljače vozi veleslalom i superkombinacija.

Nadamo se kako će tada problemi o kojima pišemo biti tek neugodna uspomena, te da će naš skijaški as zadržati vodeću poziciju Svjetskog kupa.

JOSIP SMOLIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2022 22:04