StoryEditor

Ivana Brkljačić na Svjetskom atletskom finalu u Stuttgartu

Piše PSD.
12. rujna 2008. - 19:53

Ivanu Brkljačić u subotu u Stuttgartu čeka posljednje natjecanje u ovoj sezoni - Svjetsko atletsko finale. Na Gottlieb-Daimler Stadionu, ili po novome Mercedes-Benz Areni, hrvatska rekorderka u kladivu borit će se protiv sedam najuspješnijih i najkonstantnijih bacačica u 2008. godini, koje su na mitinzima diljem svijeta od svibnja do rujna skupile najviše bodova.

Na putu do Njemačke računala su se četiri najbolja nastupa, pa je tako Ivana Brkljačić stigla u Stuttgart kao trećeplasirana, s bodovima (36) koji su joj pripisani za prva mjesta na velikim mitinzima u Tallinu i Lilleu, te druga u Eugeneu i Varšavi.

Osim naše najbolje kladivašice, ove subote u 17.35 sati još će nastupiti Kubanka Yipsi Moreno (38), zatim Slovakinja Martina Danišova-Hrašnova i Poljakinja Anita Wlodarczyk (po 36), Francuskinje Manuela Montebrun (30) i Stephanie Falzon (24), Njemica Betty Heidler (17), te Talijanka Clarissa Claretti (16).

Nedostajat će samo djevojka s najviše skupljenih bodova (42) - ozlijeđena Poljakinja Kamila Skolimowska, koja je morala otkazati veliko finale.

"Već u Zagrebu sam osjetila da mogu baciti preko 70 metara, što se nadam da će mi poći za rukom u Stuttgartu. Moreno je ovoga trenutka dosta ispred mene, dok sam ostalim protivnicama ipak bliža, te vjerujem da ću ih nekolicinu uspjeti pobijediti. U svakom slučaju, očekujem da ću na dostojan način zaključiti ovu sezonu", izjavila je Ivana Brkljačić.

S tribina će joj savjete dijeliti mađarski trener Tibor Gecsek.

                                                                                                                                  (H)

Izdvojeno