StoryEditor
Ostaloeuropski kup

Hrvatski ragbijaši razbili Andoru na Starom Placu

29. listopada 2016. - 20:11
hrvatska_oxford8-221016

Andorci su u Split stigli sa zakašnjenjem, a na kraju im je bilo bolje da nisu ni došli! Avioprijevoznik čije su usluge koristili stupio je u štrajk pa im je hrvatska reprezentacija izašla u susret i pomakla početak meča s 14 na 16 sati. Andorci su u grad pod Marjanom stigli tek u 11 sati na dan utakmice, no da su stigli i ranije teško da bi izbjegli uvjerljiv poraz.

Razlika u kvaliteti bila je vidljiva od samog starta, premda su gosti poveli 3:0 realizacijom kazne. Brzo ih je zapljusnuo kockasti val, zabijali su Burazin, Majkić i Ozich, dok je Ayoub sigurno pretvarao. Poluvrijeme 40:3! I to s čak pet zgoditaka, čime je ostvaren glavni cilj - pobjeda uz bonus poen. Sve je išlo prelako.

Sportski direktor domaćina Nade Luka Bjelanović našalio se kako bi semafor mogao biti premalen jer u jednoj "kućici" može primiti maksimalno dvije znamenke, no u drugom dijelu Hrvatska je igrala u nižoj brzini. Čak su Andorci dobili to poluvrijeme!

Priliku su u našem taboru dobili svi igrači, očito se štedjela energija za Izrael gdje Hrvatska u subotu 5. studenoga igra sljedeću utakmicu Europskog kupa nacija. Mogao bi to biti ključan ogled za prvo mjesto u skupini.

- Bili smo kao vlak bez kočnica, napunili smo ih 40 poena - slikovit je bio Nadin Tomislav Burazin.

- U drugom dijelu smo se uspavali. Moramo sve spojiti u jednu cjelinu jer će u Izraelu biti teže. Oni su fizički jača momčad. Glavom i srcem moramo do pobjede.

Zadovoljan pobjedom bio je i Tonći Buzov, pomoćnik izbornika Milana Yelavicha, ali je i također svjestan da će protiv Izraela nivo igre morati biti viši nego onaj prikazan u drugom dijelu protiv Andore.

- Prvo poluvrijeme bilo je očekivano, po dogovoru, a u drugom smo malo pali. Oni su preuzeli inicijativu, ali naša je pobjeda zaslužena. Osnovni smo cilj ostvarili, a u Izraelu će biti teže. Idemo na pobjedu, nadam se da možemo biti prvi u skupini.

Bilo je to, dakle, očekivano poslijepodne na Starom placu. Poslužilo je vrijeme, bilo je sunčano i ugodno, a skupilo se oko 800 gledatelja. Da doživljaj bude potpun, po završetku susreta na travnjak su istrčala djeca iz ragbijaških škola Nade, Brača, Makarske Rivijere i Sinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. rujan 2020 08:34