StoryEditor
Ostaloiznad mreže

Hrvatska spreman za otvaranje Europskog prvenstva: Švicarska je prilično dobar tim, proučio sam sve ekipe, neće biti lako

18. kolovoza 2021. - 16:21

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija, u svojoj premijeri na Europskom prvenstvu, kojem je u C-skupini domaćin Zadar, s druge strane mreže će imati reprezentaciju Švicarske, pa su mnogi skloni tvrdnji kako se unaprijed mogu upisati bodovi.

- Švicarska je prilično dobar tim. Proučio sam sve ekipe, te mislim kako će svaki meč biti težak. Italija se ističe kao favorit, no prvi meč nam je vrlo važan jer će nam to biti velika prilika kako bismo osjetili razinu igre na Prvenstvu – kazao je Daniele Santarelli, izbornik reprezentacije Hrvatske, koji je u Zadar stigao kao osvajač naslova europskog klupskog naslova s Imoco Coneglianom.

Naše su odbojkašice praktički od početka svibnja na Višnjiku, istina, imale su i odlazak na Zlatnu ligu, potom i gostovanje u Rumunjskoj, ali Zadar im je stalna postaja ....

- Kako se primiče vrijeme utakmice s Švicarskom, uzbuđenje među nama raste, jer nakon napornog rada kroz praktički cijelo ljeto i više od toga, konačno je stigao trenutak za veliko natjecanje. Naš cilj je najbolje što možemo iskoristiti ovu prvu utakmicu koja bi nam trebala poslužiti kao dobar iskorak na otvaranju EP-a. Još jednom moram istaknuti kako nam je žao što se utakmice neće igrati uz nazočnost gledatelja, jer to bi nam značilo jako puno, međutim, uvjerena sam kako će nas pratiti putem TV prijenos, a mi ćemo se potruditi pružati najviše od sebe uz dobru igru koja donosi dobar rezultat - kazala je Samanta Fabris, kapetanica naše reprezentacije.

Na sličnom tragu sa svojim razmišljanjima je i Dinka Kulić.

- Mislim da smo se dobro pripremile za Švicarsku, postoji tek sitni detalji koje ćemo odraditi preko videozapisa i statistike, jednako i na jednom od posljednjih treninga uoči utakmice ponoviti neke stvari koje smo upravo kroz pripreme za ovu utakmicu već radile. Cilj nam je dobro otvoriti Europsko prvenstvo – zaključila je Kulić.

Utakmica, Hrvatske I Švicarske igra se u četvrtak s početkom u 17 sati.

Na Višnjiku odrađena generalna proba otvaranja

U srijedu prije podne u dvorani „ Krešimir Ćosić” održana je generalna proba ceremonijala svečanog otvaranja Europskoga seniorskoga prvenstva za odbojkašice u C-skupini.

Prema viđenom, u četvrtak prije početka utakmice između Hrvatske i Švicarskom sve skupa izgleda veoma dojmljivo, uz uobičajene sadržaje popraćene video snimkama nudi i atraktivne svjetlosne i zvučne efekte pri čemu se, onaj odbojkaški element proteže od početka do kraja čemu će moći svjedočiti gledatelji pored TV ekrana uz programe Arenasporta.

item - id = 1120952
related id = 0 -> 1136561
related id = 1 -> 1131068
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 17:19