StoryEditor
Ostaloodluka u zadnjim sekundama

Hrvatska poražena u Beogradu nakon drame

Piše Tonči Vlašić
20. lipnja 2019. - 00:34
hrvatska_amerika-010809

Nije uspjela Hrvatska dobiti po prvi put Srbiju u Srbiji, koja je pobjedom u 2. kolu, u vaterpolskom El Clasicu, osigurala uoči zadnjeg kola prvo mjesto u skupini, dok će naši i Australija između sebe odlučiti tko će s druge, a tko s treće pozicije krenuti u četvrtfinale.

Andrija Prlainović je 'kroz glavu' Ivana Marcelića pogodio 55 sekundi prije kraja za konačnih 11:10. Naši su na 10:10 izjednačili 18 sekundi prije pogotka odluke (Fatović), a nakon pogotka Prlainovića naš izbornik Ivica Tucak imao puno toga za reći rumunjskom sucu Adrianu Alexandrescu, koji je 38 sekundi prije kraja svirao našima prekršaj u napadu, a u posljednjim sekundama nije se oglasio kad je Joković pokušao pobjeći svom čuvaru.

Šest puta su naši imali minimalnu prednost, vodili dvije i po četvrtine. Imali pritom nekoliko puta priliku otići na plus dva, ali u tome nisu uspjeli. Stoji, ni Srbija u 'moru isključenja' s obje strane nije uspjevala u prvom dijelu doći do prednosti. Nekoliko puta je naš junak bio Ivan Marcelić, ali i imao je i čuvar mreže Srbije Branislav Mitrović velikih obrana.

Gotovo da nije bilo napada, a da jedna reprezentacija nije imala igrača više (čak i po dvojicu). Hrvatska je nakon druge četvrtine imala čak petoricu s dva isključenja, sva tri braniča, Buljubašić, Bušlje i Benić, te Fatović i Vukičević. S druge strane dva puta su u kućici bili Rašović i Filipović.

Hrvatska na početku treće četvrtine nije iskoristila (opet) igrača više za plus dva, a nakon toga smo ostali bez Buljubašića (treće isključenje). Srećom, obranili se te s dva igrača više stigli pogotkom Jokovića do vodstva 6:5, a nakon nove propuštene prilike za plus dva krenula je Srbija: Aleksić s igračem više za 6:6, Stefan Mitrović u idućem napadu domaćih minutu i 53 sekunde prije kraja treće četvrtine do prvog vodstva (7:6). Minutu poslije je plus dva (Filipović iz peterca kojeg je skrivio Bušlje te zaključio utakmicu).

Početkom četvrte četvrtine ostali smo i bez trećeg igrača (Benić) te zaostajali tri pogotka (Stojanović za 9:6). Niz Srbije 4:0 prekinuo je svojim trećim pogotkom Joković nakon čega je Marcelić obranio peterac Prlainoviću.

Garcija je četiri i pol minute prije kraja doveo Hrvatsku na pogodak zaostatka, a Jokovičć realizirao peterac kad je otpao kod Srbije Filipović zbog treće (tri minute i 37 prije kraja). Srbije je odmah povela s 10:9 (treći pogodak Stojanovića). Dvije minute potom bez pogotka, a nakon toga već opisanma završnica.

Srbija 11:10 – Hrvatska

BEOGRAD Bazen Tašmajdan.

Gledatelja 5.500. Suci: Alexandrescu (Rumunjska) i Voevodin (Rusija).

SRBIJA: G. Pijetlović (1 obrana), Mandić, Stojanović (3), Drašović, Ćuk (2), D. Pijetlović, Vico, Aleksić (1), Jakšić, Filipović (2), Prlainović (2), S. Mitrović (1), B. Mitrović (5 obrana). Izbornik: Dejan Saviić.

HRVATSKA: Bijač, Benić, Fatović (1), Lončar, Joković (4), Buljubašić (1), Vukičević (1), Bušlje, Miloš, Vrlić (1), Šetka, Garcia (2), Marcelić (8 obrane). Izbornik: Ivica Tucak.
Igrač više: Srbija 18/6, Hrvatska 15/5

Peterci: Srbija 3/2, Hrvatska 2/2
Četvrtine: 2:3, 2:2, 4:1, 3:4.

Izdvojeno

04. srpanj 2020 21:12